Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Θα πουλήσουν και θα απολύσουν

Ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά βγαίνει ο «λογαριασμός» όπως τον έχει φανταστεί η κυβέρνηση. 

Με τίποτε δεν θα παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. πουλώντας μόνο τσαμπουκά και ελληνική μαγκιά χωρίς να πληρωθούν παλιά και νέα δανεικά. 

Η αναδυόμενη νέα προπαγανδιστική βλακεία περί φόβου της Ευρώπης στο κίνημα των Podemos και άλλων συντρόφων είναι για ανεγκέφαλους. 
Η διαδρομή για πωλήσεις του κράτους και απολύσεις είναι μονόδρομος...
 
Το μόνο που λείπει για να ξεκινήσουν ιδιωτικοποιήσεις, πώληση κράτους και κρατικής περιουσίας, απολύσεις και μείωση κρατικών υπαλλήλων από Οργανισμούς που θα συγχωνευθούν, είναι να συνεννοηθούν πως θα τα περάσουν στους ιθαγενείς για να λιποθυμήσουν και πάλι από εθνική υπερηφάνεια...

Ας πάρουμε τον «λογαριασμό» κεφάλαιο – κεφάλαιο για να δούμε τους λόγους που δεν βγαίνει και γιατί όλα θα ξεκινήσουν αν τελικά πιάσουν οι κωλοτούμπες στις Βρυξέλλες.
Λεφτά από πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου για κοινωνική πολιτική θα δούμε μετά από 2-3 χρόνια αν όλα πάνε καλά.
Αν δηλαδή οι αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσληφθούν ελεγκτές τα καταφέρουν χωρίς να φτιάξουν τα δικά τους μαγαζάκια...
Αν κοπεί η διαφθορά -κεντρικός κρίκος στη λειτουργία του κράτους από το φορολογικό και πολεοδομικό σύστημα μέχρι τους εξοπλισμούς και το πρόγραμμα κρατικών προμηθειών.
Αν παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων που αποκλείεται, έτσι και αλλιώς, να αποδώσει σημαντικά για λόγους που θα αναλύσουμε εάν... ξεκινήσουν μέτρα.
Λεφτά από την ολιγαρχία..., τους πλούσιους, και τους έχοντες... αποκλείονται χωρίς να προηγηθεί γενναία Τραπεζική ρευστότητα. Και με τις Τράπεζες στον γκρεμό ξεχάστε τα.
Λεφτά στην αγορά από επιδοτούμενη εργασία και από εισφορές νέων εργαζομένων ξεχάστε τα μετά την επιστροφή του νέου στρατού μεταναστών και με την μαύρη οικονομία σε μεγαλύτερη έκταση.
Λεφτά «πλαγίως» από τα τυχόν δανεικά των Βρυξελλών και του ΔΝΤ ξεχάστε τα γιατί η παρακολούθηση θα είναι ισχυρότερη από τους «θεσμούς» μιας και δεν μας άρεσε η Τρόικα.
Όμως η κυβέρνηση είναι γερά βραχυκυκλωμένη με τις δεσμεύσεις της σε επίπεδο φτωχού λαού, πεινασμένων και πρώτου μισθού.
Και για να βγάλει τα κουπόνια φαγητού, να δώσει το τσάμπα ρεύμα, να επιστρέψει δώρα σε συντάξεις, να προσλάβει τις καθαρίστριες (που δεν δουλεύονται με τα κεράσματα της κ. Κωνσταντοπούλου), να προσλάβει ο Κατρούγκαλος απολυμένους χωρίς να σταματήσει να καταβάλλει συντάξεις, πρέπει να βρει ζεστά λεφτά.

Έτσι τα κρατικά αεροδρόμια ως «κομβική λύση»... θα πουληθούν αφού άλλωστε πρόκειται και για συμφωνία των επάρατων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το λιμάνι του Πειραιά, άλλα λιμάνια και παραλίες θα πουληθούν γιατί συνδέονται με την νέα ανασυγκρότηση... που έχει σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κρατικά τρένα θα πουληθούν γιατί οι «δήμιοι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού των Βρυξελλών μας πιέζουν να δώσουμε πίσω τις επιδοτήσεις των ζημιών...

Οι Σκουριές θα λειτουργήσουν και θα επεκταθούν γιατί η κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όλα τα μέτρα για να γίνουν τα πάντα νόμιμα...

Ο τομέας ενέργειας του κ. Λαφαζάνη θα πουληθεί όχι στο σύνολο αλλά τεμαχισμένος γιατί οι «δαίμονες» της Κομισιόν θα επιμένουν στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς αν θέλουμε να πάρουμε δανεικά.

Η ΛΑΡΚΟ θα πουληθεί γιατί είναι βαρίδι στην ΔΕΗ και έτσι χάνεται και το ψωμοτύρι των Φωτόπουλων...

Τα ελληνικά αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου θα παραδοθούν για έρευνα στους ξένους ομίλους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πιάσει από τον γιακά... να κάνουν προσλήψεις ελλήνων εργατών και έτσι θα μειώσει την ανεργία...


Οι κρατικοί υπάλληλοι που θα περισσεύουν μετά από τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και την διάλυση Οργανισμών που είχαν στήσει οι προηγούμενοι... θα απολυθούν.

Άλλοι θα μεταφερθούν στους Δήμους και θα τοποθετηθούν στις Εταιρείες των Δήμων και θα απολυθούν αργότερ... ως υπηρεσία προς το έθνος και την ανασυγκρότησή του...

Εάν (τις επόμενες ημέρες) εξασφαλισθούν τα δανεικά με την δημιουργική ασάφεια... Βαρουφάκη (το κύριος το έκοψε μόνος του), το καλοκαίρι (με τα μπάνια του λαού) αρχίζει το παζάρι και οι πωλήσεις.

Εάν όμως δεν εξασφαλιστούν τα δανεικά, τότε πάμε στην «εναλλακτική λύση» του σεναρίου καταστροφής της Ελλάδας ως τελευταίας αριστερής χώρας στην Ευρώπη.

Ρίχνουμε στους ιθαγενείς θεάματα τύπου Χαρδούβελη, λίστας Λαγκάρντ, δίκης Βατοπεδίου και αστρολόγων φοροφυγάδων... Κάνουμε ένα δημοψήφισμα «μαϊμού» με ερώτημα (ας πούμε) «Ελλάδα με αξιοπρέπεια η Ελλάδα της Μέρκελ». Και αν δεν μας πάρουν με τις πέτρες πάμε και για εκλογές...


Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: