Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το Plan B του Μπαρουφάκη!


«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. 

Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» 

δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere dela Serra.
Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ότι «αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα» και προσθέτει ότι «αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα»…


Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο».
Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», προσέθεσε.
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως: «Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε».
iefimerida
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: