Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σάλος από το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με τίτλο: «Λεφτά υπάρχουν»!

ImageHandler
Ιδιαίτερα ενοχλημένο είναι το ΠΑΣΟΚ από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, το οποίο χρησιμοποιεί τη γνωστή φράση «λεφτά υπάρχουν», ρήση η οποία ανήκει στο Γιώργο Παπανδρέου. Αντίστοιχα οργισμένη ήταν και η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. 
«Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής ‘λεφτά υπάρχουν’ καταγράφεται στην ιστορία του...
πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της.
«Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος Θεσσαλονίκης. Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής», συμπληρώνεται.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει διαφορετικά το όλο θέμα.
«Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του πρώην πρωθυπουργού.
Δηλώνει επίσης πως χαίρεται που «σήμερα, ως αρχή τουλάχιστον, υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήριζαν όταν έπρεπε και δεν τα πολεμούσαν, θα φθάναμε σε μια λειτουργική δημοκρατία πολύ πιο σύντομα και σίγουρα».
Και ερωτά τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ για μεταρρυθμίσεις; Γιατί εξαντλούνταν, μαζί με πολλούς άλλους, στην λασπολόγηση της αρχής μιας άκρως μεταρρυθμιστικής παραγράφου του Γιώργου Παπανδρέου; Και γιατί, έστω και τώρα, δεν βλέπουμε ένα σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: