Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η παιδική χαρά του Μαξίμου φλερτάρει ξανά με την Χρεοκοπία και την Δραχμή

tsipras-maximouΑπίστευτα πράγματα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο την παιδική χαρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Αφού αντί για λίστα για μεταρρυθμίσεις, που – υποτίθεται – υποσχέθηκε στους εταίρους ο Τσίπρας μέχρι την Δευτέρα, από το πρωί τα κυβερνητικά ‘παπαγαλάκια” επαναφέρουν ξανά  στο προσκήνιο  σενάρια ρήξης που οδηγεί νομοτελειακά στην χρεοκοπία...

Μάλιστα σε  non paper που διένειμε το μεσημέρι το Μαξίμου για πρώτη φορά γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει άλλες υποχρεώσεις της και δάνεια εάν δεν εκταμιευθούν άμεσα δόσεις από το Μνημόνιο.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη αναφορά, υπήρξε και δεύτερο διευκρινιστικό σημείωμα του Μαξίμου που επιχείρηση να “μαζέψει” το θέμα.
Ανεπιτυχώς βεβαίως αφού ήδη τις ψευτομαγκιές Τσίπρα – Βαρουφάκη αναπαραγάγουν πλειάδα διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Το ερώτημα πάντως που τίθεται εάν πρόκειται απλά για ακόμη μια γελοία απόπειρα (υποτίθεται) “διαπραγμάτευσης” της κυβέρνησης Τσίπρα την παραμονή της υποχρέωσης της να παραδώσει κοστολογημένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
Ή τελικά η κυβέρνηση “εκτελεί” συμβόλαιο εξόδου της χώρας από το Ευρώ, υπέρ του ισχυρού  “λόμπι της Δραχμής” που επένδυσε τα μάλα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: