Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Ζωρζ ντε Κατρουγκάλ και τα άλλα παιδιά

Image result for Κατρούγκαλος

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αν και έχει υπάρξει σκληροπυρηνικός κνίτης στα νιάτα του, φέρνει τώρα που μεγάλωσε και στρογγύλεψε λίγο σε Γάλλο ευγενή. 

Καλοραμμένα κοστούμια, κομψές γραβάτες, πολύ ωραία ποσετάκια και θα πω και τολμηρά, γιατί κάνει τη μεγάλη στυλιστική μαγκιά να μην ματσάρει χρωματικά πουκάμισο-μαντηλάκι. Με άλλα λόγια, δεν μιλάμε για τον Γιώργο Κατρούγκαλο αλλά για τον Γάλλο ευγενή Ζωρζ ντε Κατρουγκάλ.
Ο Ζωρζ λοιπόν εγκαλείται για ιδιωτικά συμφωνητικά που φέρεται να έχει υπογράψει με απολυμένους του δημοσίου για...
να επιτύχει την επαναπρόσληψη και τη μισθολογική τους αποκατάσταση. 
Ο Ζωρζ πάει να γίνει ο Βουλγαράκης της Αριστεράς (ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό). Κανείς δεν λέει πως ο δικηγόρος δεν οφείλει να κάνει τη δουλειά του και μάλιστα όταν είναι εξαιρετικός στο γνωστικό του αντικείμενο. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ορθά, ορθότατα ανέλαβε τις συγκεκριμένες υποθέσεις, καθώς αυτό του υπαγόρευαν και η επαγγελματική του ευσυνειδησία, αλλά και το ιδεολογικό του υπόβαθρο, αν θέλετε.
Αφού όμως, ρε αδερφέ εν ποσετ Ζωρζ, έχεις τέτοιες ανοιχτές υποθέσεις, γιατί αναλαμβάνεις το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο; 
Άραγε, ο κύριος Κατρούγκαλος είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τη φύση των υποθέσεων που είχε αναλάβει. Εμένα παράγοντας του Μαξίμου δεν μπορούσε να μου επιβεβαιώσει πως το είχε πράξει.
Η κυβέρνηση καλύπτει τον Ζωρζ ντε Κατρουγκάλ και δεν περίμενα να πράξει διαφορετικά. 
Εκτιμώ όμως ότι ο Πρόεδρος Αλέξης έχει καταλάβει την προβληματική πολιτική διάσταση του ζητήματος. Απλά, η κατάσταση που επικρατεί με το τρέξιμο για τη λίστα μεταρρυθμίσεων και την προετοιμασία του ταξιδιού στο Βερολίνο δεν έδωσε την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αλέξη να ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με το θέμα ντε Κατρουγκάλ.

Κατά τα άλλα, αυτό που γνωρίζω είναι πως η υποθεσούλα του Ζωρζ ντε Κατρουγκάλ δεν θα είναι η μόνη που έσκασε. Ο καιρός γαρ εγγύς…
http://lykavitos.gr/archives/181461

Δεν υπάρχουν σχόλια: