Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΒΟΜΒΑ Τσακαλώτου: «Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν οι δανειστές ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη»!

tsakalotos

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων τόνισε ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων «κλείδωσε», ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η πληρωμή μισθών - συντάξεων

Νέα βόμβα από κυβερνητικό στέλεχος έπεσε σήμερα, με τον...
αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποστηρίζει πως «σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».
«Τα τεχνικά κλιμάκια αισθάνονταν τα μέτρα του μνημονίου “σαν το μωρό τους”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στο Star και την Πόπη Τσαπανίδου, ενώ ξεκαθάρισε πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντα η πληρωμή των μισθών και συντάξεων.
Δεν μπορούμε να πάρουμε υφεσιακά μέτρα, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως με τους εταίρους «υπάρχει μία συμφωνία ότι εδώ τα μέτρα που χρειάζεστε είναι διαρθρωτικά, φορολογικά μέτρα».
Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε πως «το μεγάλο ζήτημα στη φορολογία είναι ότι δεν μαζεύουμε τον ΦΠΑ» και υπογράμμισε πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν βοηθά την οικονομία.
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε πως θα καταργηθεί και το 2015 οι Έλληνες θα πληρώσουν τον φόρο που θα τον αντικαταστήσει. Εντούτοις, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως ο ΕΝΦΙΑ αυτή τη στιγμή «δεν είναι μέσα στη λίστα μεταρρυθμίσεων που συζητάμε».

Μέχρι τη Δευτέρα η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων κλειδώνει και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές με τους δανειστές για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά εργασίας και το αναπτυξιακό μοντέλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: