Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΒΟΛΗ... Ανεπαρκή κρίνουν οι τρεις θεσμοί τη λίστα Βαρουφάκη και «παγώνουν» τη σημερινή διαπραγμάτευση

?????????????????????????????????????Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στα μέτρα της λίστας Χαρδούβελη και αμφισβητούν τις προβλέψεις για έσοδα 3 δισ. ευρώ

Βαθμό «κάτω από τη βάση» έβαλαν οι τρεις θεσμοί στη λίστα Βαρουφάκη, αμέσως μόλις την παρέλαβαν! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αποτελεί και την αιτία της αναβολής της σημερινής έναρξης των διαπραγματεύσεων...
στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών, οι οποίες μετατέθηκαν αύριο, χωρίς να είναι σαφές αν υπάρχει ενδεχόμενο και νέας εμπλοκής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί κρίνουν ότι η λίστα Βαρουφάκη κινείται πολύ μακριά από τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη) και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που δεν αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων της οικονομίας, όπως τα αντιλαμβάνονται οι δανειστές.
Οι θεσμοί αμφισβητούν, εξάλλου, ότι τα μέτρα που προτείνονται, κυρίως για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι επαρκή για να αυξηθούν τα έσοδα φέτος κατά 3 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση. Αμφισβητούν, επίσης, με μεγάλη ένταση τις προβλέψεις για πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ φέτος, από 0,3% πέρυσι, καθώς η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει «προσγείωση» των αρχικών προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη (στο 1,4% από σχεδόν 3%, που προβλεπόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τρόικα).
Αυτή η «αναιμική» ανάκαμψη, χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται σκληρά μέτρα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά μόνο μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εκτιμούν οι θεσμοί ότι δεν συνάδει με τις προβλέψεις για αύξηση εσόδων κατά 3 δισ. ευρώ και για σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: