Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Σε παροξυσμό η Κυβέρνηση: Λεηλατούν Ταμεία, νοσοκομεία και αγρότες για να πληρώσουν δανειστές, μισθούς δημοσίου και συντάξεις!

tsipras-dragasakis-varoufakis

Σε κατάσταση πανικού η Κυβέρνηση διαπιστώνει κάθε μέρα που περνά την τεράστια τρύπα στα δημόσια ταμεία που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις τρέχουσες ανάγκες για μισθούς και συντάξεις.

Στο Μαξίμου και στο Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό την...
προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα χρήματα και με αποφάσεις υπουργών δεσμεύει τα διαθέσιμα ταμείων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου. (Διαβάστε:Άδεια τα ταμεία του Δημοσίου – Η Κυβέρνηση και «ζητιανεύει» και «απειλεί» Φορείς και Ταμεία για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!).
Παράλληλα με απόφαση των αρμόδιων υπουργών μειώνεται κατά… 51% από τον τρέχοντα Μάρτιο η επιχορήγηση των νοοσκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας ενώ σήμερα έγινε ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της Κυβέρνηση. Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. (Διαβάστε: Βάζουν χέρι στις αγροτικές επιδοτήσεις λόγω χρηματοδοτικού κενού το Μάρτιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: