Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αμετακίνητος ο Λαφαζάνης: «θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν μας νοιάζει η συμφωνία»

lafazanis_tsiprasΕπιμένει στην κριτική του στην λίστα Βαρουφάκη για την οποία λέει ότι είναι γεμάτη ασάφειες και ξεκαθαρίζει "καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια"

Σε μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η διαφωνία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του.
Ο υπουργός ανασυγκρότησης συνεχίζει την σκληρή κριτική του στην συμφωνία Βαρουφάκη, κάνοντας...
λόγο για ένα κείμενο γεμάτο ασάφειες και κρίσιμα προβλήματα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε αναγκαίο, να εγκριθεί η συμφωνία από τη βουλή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πρωτοστατούσε για το ακριβώς αντίθετο, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά ότι «παρά τη συμφωνία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ».
Προσθέτει μάλιστα: «Εμείς πάντα θα εκφράζουμε στις συλλογικές μας διαδικασίες ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν είναι αδυναμία, όπως λένε οι αντίπαλοι μας αλλά μεγάλο πλεονέκτημα και δύναμη για τον ίδιο τον τόπο. Η σιωπή των αμνών δεν ταιριάζει στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δημοκρατία».
Ο Π. Λαφαζάνης σημειώνει: «Πράγματι η συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα αλλά σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα μας». «Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας» σπεύδει να προσθέσει.
Κάθετος είναι ο υπουργός Ανασυγκρότησης και για το …καυτό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο δηλώνει: «η χώρα δεν έχει λόγο να τις συνεχίσει, ιδιαίτερα εκείνες των στρατηγικών δημοσιών τομέων και επιχειρήσεων της οικονομίας ή δημοσίων ακινήτων -φιλέτων… Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση στο χώρο της ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: