Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πύρρειος νίκη του Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή: Πήρε 68 ψήφους το κείμενο του Λαφαζάνη

lafazanis_tsiprasΑίσθηση προκάλεσαν και τα 32 λευκά στην ψηφοφορία για ανάδειξη ως νέου γραμματέα του προεδρικού Τάσου Κορωνάκη 

- Ισχυρή παρουσία του Αλέκου Καλύβη με 64 ψήφους

Με αρκετή δυσκολία και σοβαρές απώλειες επικράτησε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο ψηφοφορίες της Κεντρικής Επιτροπής για την έκδοση απόφασης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και για...
την εκλογή νέου γραμματέα της Κ.Ε.
Ειδικότερα, το κείμενο της «προεδρικής» πλειοψηφίας εγκρίθηκε μεν με μεγάλη πλειοψηφία από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όμως η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ήταν έντονα επικριτική για τους έως τώρα χειρισμούς και τη συμφωνία των Βρυξελλών, παρότι δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, συγκέντρωσε πολύ μεγάλο αριθμό θετικών ψήφων (68).
Στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα, ο «προεδρικός» Τάσος Κορωνάκης επικράτησε έναντι του υποψηφίου της Αριστερής Πλατφόρμας, Αλέκου Καλύβη, συγκεντρώνοντας 102 ψήφους, ενώ ο κ. Καλύβης είχε 64 ψήφους και καταγράφηκαν 32 λευκά.
Στη νέα Πολιτική Γραμματεία που εξελέγη μετέχουν οι: Ηλιόπουλος Νάσος, Καλύβης Αλέκος, Λάμπρου Πάνος, Λεουτσάκος Στάθης, Μπουρνούς Γιάννης, Νταβανέλος Αντώνης, Παπαδόγιαννη Σόφη, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγας Παναγιώτης, Ρινάλντι Ρούντι και Σβίγκου Ράνια.
Στη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα: στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας».
Πρέπει, πρόσθεσε, «κυρίως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β’ Πειραιά, στη Β’ Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%. Είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: