Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η “κρυφή” δημοσκόπηση: Βουλή οχτώ κομμάτων, κυβέρνηση συνεργασίας (ποσοστά – έδρες)

DIMOSKOΕπειδή λίγες ώρες πριν τις κάλπες, μέσα από το λεγόμενο τελευταίο “κύμα” κάποιων “πειραγμένων” δημοσκοπήσεων , θα επιχειρηθεί (ανεπιτυχώς εκτιμούμε) να χειραγωγηθούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, σας αποκαλύπτουμε σήμερα την εκτίμηση που έχει στα χέρια του σημαντικός οικονομικός παράγων του τόπου, για το που βρίσκονται ακριβώς τα πράγματα.
Η εικόνα λοιπόν έχει ως εξής:

– Η επόμενη Βουλή θα είναι οκτακομματική
– Η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας.
– Το άθροισμα των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα αγγίξει (μπορεί και να ξεπεράσει) το 65%
–  Τρίτο κόμμα θα είναι η “Χρυσή Αυγή” με ποσοστά που θα βρίσκεται κοντά στο εκλογικό της ποσοστό των Εθνικών εκλογών του 2012 (6,9%) και χαμηλότερα των Ευρωεκλογών.
– Το “Ποτάμι” παρουσιάζει μεγάλες διαρροές τις τελευταίες ημέρες, κυρίως προς την Νέα Δημοκρατία και θα υπολείπεται τελικά της “Χρυσής Αυγής”.
– Το ΚΚΕ δίνει μεγάλη μάχη για να “μπλοκάρει” τις σημαντικές διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και το τελικό εκλογικό του ποσοστό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από αυτό.
– Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, συνεχίζει να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εκεί πέριξ του 4% με διαρροές προς όλες τις πλευρές.
– Οι ΑΝΕΛ κυρίως λόγω της έξυπνης καμπάνιας τους των τελευταίων δύο βδομάδων θα μπουν τελικά (έστω και οριακά) στην Βουλή.
– Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο θα βρίσκεται στην ερχόμενη Βουλή αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί τελικά να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Με βάση αυτή την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, που έχει στα χέρια του κορυφαίος οικονομικός παράγοντας του τόπου, τα εκλογικά ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
- ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (άθροισμα) + 65% 
- Χρυσή Αυγή: 6-7% 
- Ποτάμι: 5,5 – 6,5%
- ΚΚΕ: 4,5 – 5,5%
- Το Κίνημα: 4 – 5%
- ΠΑΣΟΚ: 4 – 5%
- ΑΝΕΛ: 3 – 4 %
Με βάση αυτά τα εκλογικά ποσοστά οι έδρες στην νέα Βουλή διαμορφώνονται * ως εξής:
-Πρώτο Κόμμα: 138 έδρες
- Δεύτερο Κόμμα: 79 έδρες
- Χρυσή Αυγή: 19 έδρες
- Το Ποτάμι: 16 έδρες
- ΚΚΕ: 14 έδρες
- Το Κίνημα: 12 έδρες
- ΠΑΣΟΚ: 12 έδρες
- ΑΝΕΛ: 10 έδρες 
Εξυπακούεται πως υπάρχει στατιστική απόκλιση +/- 3  έδρες σε αυτές τις εκτιμήσεις.
 Κρατήστε αυτά τα νούμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: