Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

WSJ: Οι Ελληνες ψηφίζουν αν θέλουν δραχμή ή ευρώ [βίντεο]

Phil Ipparis / SOOC

Με ένα βίντεο για την κατάσταση στην Ελλάδα, η Wall Street Journal 

επιχειρεί να σκιαγραφήσει γιατί 

«το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Κυριακής».

Στο εν λόγω βίντεο που έχει animation, περιγράφονται οι τρεις αποτυχημένες απόπειρες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πο οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές...
Μέσω της μεθόδου ερωτήσεων-απαντήσεων, στο βίντεο της WSJ περιγράφονται δεδομένα και προοπτικές της Ελλάδας μετά την 25η Ιανουαρίου.
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως σημειώνεται, «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα επιθυμεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα τα 240 δις δολάρια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ».
Προειδοποιεί δε πως «αν δεν συμβεί αυτό, ορισμένοι φοβούνται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη» και «η Ελλάδα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την δραχμή και πάλι ως το εθνικό της νόμισμα».
Στο επίμαχο βίντεο επισημαίνεται ότι «η δραχμή θα μπορούσε να χάσει ένα σημαντικό μέρος της αξίας της, αντανακλώντας τη χαμηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας και τις ανάγκες της για συνέχιση της χρηματοδότησης από το εξωτερικό».
Στο animation, παρουσιάζονται οι θέσεις των δύο κύριων «μονομάχων» της Κυριακής, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ενώ περιγράφεται τι θα γίνει αν κανένα κόμμα δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές και τι θα ακολουθήσει για το σχηματισμό κυβέρνησης, με το ενδεχόμενο της συμμετοχής άλλων κομμάτων.
Πληροφορεί τέλος και για το ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: