Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πόλεμος μεταξύ κομμάτων μετά τη στήριξη της Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό
  • Μαρίν Λεπέν: Ελπίζουμε σε νίκη ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα
  • ΝΔ: Ο μόνος σύμμαχος του Τσίπρα στην Ευρώπη είναι η ακροδεξιά της Γαλλίας
  • ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη της Λεπέν
  • Κουμουνδούρου: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από το κόμμα Μπαλτάκου-Βορίδη
  • Ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ κομμάτων

Νέα ένταση πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση της Μαρίν Λεπέν πως ελπίζει να κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ...
Τι είπε η ακροδεξιά ηγέτης
Η ακροδεξιά πολιτικός τονίζει στην εφημερίδα Le Monde ότι « Δεν σημαίνει ότι έγινα θιασώτης της άκρας αριστεράς! Δεν συμφωνούμε με το πρόγραμμά τους, ειδικά για το μεταναστευτικό. Αλλά χαιρόμαστε για τη νίκη τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, ακόμη κι αν το κόμμα ταχθεί υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Με το ίδιο επιχείρημα, η Μαρίν Λεπέν εύχεται «ένα τμήμα του Λαϊκού Κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή στην Ισπανία να έχει το κουράγιο να μην επιμείνει να στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Αυτή η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν, γράφει η Le Monde, της επιτρέπει, για μια ακόμη φορά, να ανακατεύει την τράπουλα. «Το γεγονός ότι στηρίζει ένα κόμμα της άκρας αριστεράς δεν είναι αθώο. Πρόκειται για ακόμη ένα στοιχείο της στρατηγικής της αποδαιμονοποίησης του δικού της ακροδεξιού κόμματος. Γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η σύγχυση τόσο δυσκολότερο είναι να καταλάβει κανείς ότι το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, είναι ακροδεξιό», σχολιάζει η εφημερίδα.

Επίσης, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, της δίνει περισσότερες αποστάσεις από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Στην Ισπανία και στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει το αντίστοιχο του δικού μας κόμματος Εθνικό Μέτωπο, η άκρα αριστερά παίρνει τη θέση μας», δηλώνει η Μαρίν Λεπέν, σοκάροντας τους πάντες.
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ
Οπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις της ακροδεξιάς πολιτικού έστησαν νέο σκηνικό έντασης στο πολιτικό σκηνικό με τη Νέα Δημοκρατία να βγάλει εκρηκτική ανακοίνωση κατά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Η Συγγρού αναφέρει ότι «ο μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα είναι η ακροδεξιά Λεπέν» και προσθέτει ότι «Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”! Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».
Πυρά και από το ΠΑΣΟΚ
Μετά τις δηλώσεις Λεπέν δεν άργησε να έλθει και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κάνει την ακόλουθη δήλωση:
«Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από το κόμμα Μπαλτάκου και Βορίδη
Οργισμένη ήταν και η απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία επισημαίνει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν.
Επισημαίνει, ακόμη, ότι δεν δέχεται υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη.
Αναλυτικά:
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί  ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου  και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές  λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».
Διευκρινίσεις έδωσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις δηλώσεις Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τη στήριξή της «ψεύτικη και αηδιαστική».
Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς» και πρόσθεσε ότι Η δήθεν "συμπάθεια" της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική»
Αδωνις Γεωργιάδης: Η Λεπέν θέλει την καταστροφή της ΕΕ
 Σε μια ερμηνεία της στήριξης της Μαρίν Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε μέσω Twitter ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
«Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βρεθεί στην δραχμή χωρίς καν να έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό, έτσι η Λεπέν που θέλει την καταστροφή της Ε.Ε. χαίρεται», αναφέρει στο σχετικό του tweet.
Γιώργος Μουρούτης στο Twitter
Τη στήριξη της Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στιο twitter: «Γκουσγκούνης προχθές. Άκης Τσοχατζόπουλος χθές, Μαρί Λεπέν σήμερα. Αλέξη... Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ #Syriza»
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: