Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Σαμαράς πέταξε το γάντι στον Τσίπρα - «Είσαι και αφελής και επικίνδυνος»

Μια διεπίπεδη πολιτική στρατηγική ξεδιπλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, στην κορύφωση της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. 
Απ’ τη μια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνιστεί σε υπερβατικές πρωτοβουλίες επανένωσης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, με πλέον χαρακτηριστική τη χθεσινή στρατηγική συμμαχία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και μέσω των συνεργασιών με πρώην πλέον στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπως τον Θάνο Πλεύρη, τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Και απ’ την άλλη, χαράσσει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με τη ρητορική, τις πρακτικές και τις πολιτικές φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα....
Του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα κονταροχτυπηθεί με τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σημερα, και με αφορμη όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στο Παρίσι, βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε μια σκληρή δήλωση, με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στον οποίο και πέταξε ουσιαστικά το γάντι, για τη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου.
«Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος; Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου (και μάλιστα μέσα στο Παρίσι) δείχνει ότι είναι και αφελής και επικίνδυνος. Διότι μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας. 
Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι’  αυτό, ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: