Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Το Ημερολόγιο του Άκη: Θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου!

Οι εισαγγελείς αναζητούν τον «Γιάννη», τον «Βούδα» και τον «χοντρό» στο ημερολόγιο του ΆκηΟι εισαγγελείς αναζητούν τον «Γιάννη», τον «Βούδα» και τον «χοντρό» στο ημερολόγιο του Άκη

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ροή του πολιτικού χρήματος περιλαμβάνονται σε 18 ημερολόγια του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που κατασχέθηκαν μετά τη σύλληψη του στο σπίτι του και στο γραφείο του.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται συνεχώς σε κάποιο πρώην συνεργάτη του... «Γιάννη» που του ζητά να επιστρέψει ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ κάνει λόγο για 10 εκατομμύρια ευρω που είχε συμφωνήσει να κατατεθούν στο εξωτερικό, ενώ σε άλλο σημείο των σημειώσεων του μιλά για πολιτικό χρήμα και λογαριασμούς που βρίσκονται σε Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελβετία...


Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr, στο ημερολόγιό του επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα, μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδημου να επηρεάσει τις δικαστικές αρχές, για να κλείσει θετικά υπέρ αυτού την υπόθεση του.
Για αυτό το λόγο, πολλές αναφορές στις προσωπικές του σημειώσεις γίνονται και σε ονόματα δικαστών που χειρίστηκαν την  υπόθεσή του καθώς και σε δικαστικούς, που φέρονται να «στηρίζουν» εισαγγελείς.

Στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου υπάρχουν αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους με σκοπό τις χρηματικές συναλλαγές.Πιο αναλυτικά, στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900.000 ευρώ.

Αναφορές γίνονται, επίσης, και σε κάποια πρόσωπα με τα ψευδώνυμα «Βούδας» και «Χοντρός», τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.

Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».

Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».
Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων.Σχετικές φωτογραφίες:ak29898.jpg
Δεν υπάρχουν σχόλια: