Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός πριν τις εκλογές!


Κλίμα σοβαρής ανησυχίας για την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές μεταφέρουν από τις Βρυξέλλες παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχει σενάριο που μεταφέρθηκε σε Σαμαρά και Βενιζέλο σύμφωνα με το οποίο «δεν αποκλείεται η εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος πριν από τις εκλογές»!
Μια ομοβροντία δηλώσεων και κινήσεων ... στέλνει την Ελλάδα απευθείας στη δραχμή.
Τρομοσενάρια ακούγονται από κάθε κατεύθυνση και μέσα σε αυτό το κλίμα εταιρείες - κολοσσοί κάνουν κινήσεις που μπορούν να βυθίσουν την οικονομία της χώρας.
Ταυτόχρονα Κίνα και Ρωσία ...
εξετάζουν όλα τα σενάρια βλέποντας κίνδυνο για τις επενδύσεις τους στην Ευρώπη λόγο αστάθειας, μια αστάθεια που αναλυτές στη Ρωσία λένε πως μπορεί να πλήξει ακόμη και την πολιτική κατάσταση στη δική τους χώρα.
Την ίδια ώρα ακόμη και κέντρα στο Citi του Λονδίνου που έχουν επενδύσει στην αστάθεια της ελληνικής οικονομίας δηλώνουν ανήσυχα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ που μιλά για “απρόβλεπτες συνέπειες”
Παράλληλα στη Μόσχα ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας, Μιχαήλ Ντμιτρίεφ και προειδοποιεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στην περίπτωση που μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κρίση και μια "βουτιά" στην τιμή του πετρελαίου.
"Η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας, θα απειλούσε τα κεφάλαια που οι Ρώσοι επενδυτές μετέφεραν στην Ευρώπη", επισήμανε ο Ντιμιτρίεφ και τονίζει πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα προκαλούσε αυτόματα αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με απόσυρση και άλλων κρατών από το νόμισμα, προκαλώντας έτσι μεγάλη ύφεση στη Ρωσική οικονομία που αποτελεί βασικό τροφοδότη ενέργειας των περισσοτέρων κρατών στην Ευρώπη.
Τέλος κορυφαίοι επενδυτικοί οργανισμοί , όπως χθες η Citigroup , ανέφεραν επισήμως ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ την 1ηΙανουαρίου του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: