Νέο πολιτικό τοπίο διαμορφώνεται ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και ενώ οι πιέσεις από την Ευρώπη προς τη χώρα μας αρχίζουν να ξαναγίνονται αφόρητες.

Τα κόμματα, μάλιστα, αναμένουν με αγωνία τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής, μετά τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά, την επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι και τα όσα είπε για τον Γάλλο Πρόεδρο, το φλερτ Ολάντ - Βενιζέλου και πολλά άλλα, ώστε να διαμορφώσουν την στρατηγική τους προς την τελική ευθεία.
Οι πολιτικοί παρατηρητές, άλλωστε, θεωρούν πως...
οι βασικές κατευθύνσεις και ρεύματα στην πορεία προς τις εκλογές θα διαμορφωθούν το αργότερο έως τις αρχές της εβδομάδας, ενώ θα λάβουν την τελική τους μορφή αμέσως μετά το ντιμπέιτ Σαμαρά -Τσίπρα.
Η μάχη αυτή τη στιγμή γίνεται για την πρώτη θέση, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το αποτέλεσμά της θα κριθεί εν πολλοίς και από τις απαντήσεις για το είδος της κυβέρνησης μετά τις εκλογές που θα δώσει το κάθε κόμμα, τα λάθη που θα κάνουν ή δεν θα κάνουν, αλλά και από την πολιτική σταθερότητα και την αντιμετώπιση των κοινωνικών αδικιών που θα εγγυηθούν. Άλλωστε, αν η ψήφος της 6ης Μαΐου υπήρξε πρωτίστως ψήφος τιμωρίας, η ψήφος της 17ης Ιουνίου θα είναι πρωτίστως ψήφος μέλλοντος, ψήφος για το πού πρέπει να οδηγηθεί και πώς να κυβερνηθεί η χώρα.