Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΙSDA για το ελληνικό χρέος

Σε συνάντηση που διοργανώνει  σήμερα η International Swaps and Derivatives Association (ISDA), με τη συμμετοχή 15 μεγάλων τραπεζών και επενδυτικών ταμείων, αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας συνεπάγεται και την αποζημίωση όσων διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου (γνωστά ως Credit Default Swaps ή CDS), αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τη WSJ, για την καταβολή των ασφαλίστρων ενδέχεται να χρειαστούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς επίκειται η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, ενώ οι συνέπειες που θα έχει η απόφαση θα επηρεάσουν πέραν όσων ...
διακρατούν ελληνικό χρέος, τους κατόχους και όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς και όλους όσοι διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου για κρατικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολ.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ορισμένοι επενδυτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή γίνεται υπό συνθήκες μυστικότητας και κάνουν λόγο περί σύγκρουσης συμφερόντων.
Αν και οι εταιρείες που συμμετέχουν στη συνάντηση της ISDA είναι γνωστές, συμπεριλαμβανομένων των  Goldman Sachs Group, Deutche Bank και Morgan Stanley, τα ονόματα των αντιπροσώπων τους δεν δημοσιοποιούνται, και το ίδιο ισχύει για την έκθεση κάθε τράπεζας ή ταμείου στο ελληνικό χρέος.
Η ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται πριν τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να μην μπορούν να φέρουν αντιρρήσεις σε αυτή.
Σύμφωνα, τέλος, με το δημοσίευμα της WSJ, το ποσό που διακυβεύεται για τα CDS του ελληνικού χρέους δεν είναι τεράστιο και συνολικά δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,2 δισ. δολάρια μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους.

Πηγή:apospasma.gr
metrogreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: