Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το non paper της ΝΔ για τα αναπτυξιακά μέτρα!

Ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, αλλά και η κοινή δήλωση των «17», στις οποίες, για πρώτη φορά, γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών.
Πιο συγκεκριμένα:
Α. Στο κείμενο Συμπερασμάτων, η Σύνοδος Κορυφής τονίζει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επάνοδο της Ευρώπης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας. Προς τούτο απαιτείται διττή προσέγγιση, η οποία...
περιλαμβάνει τόσο μέτρα για την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο και δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης».
Β. Στην κοινή τους δήλωση οι 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωζώνης αναφέρουν, ότι «υποστηρίζουν συγκεκριμένα και ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης», και σημειώνουν την ανάγκη «στήριξης των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βασικά έργα υποδομής και μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ρευστότητας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και την προώθηση της απασχόλησης και της εκπαίδευσης».
Είναι γνωστή η επιμονή του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάταξη της Ελληνική Οικονομίας.
Ενδεικτικά σημειώνεται:
Α. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κουφής του ΕΛΚ (1η Μαρτίου 2012) δήλωνε:
«Πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμά μας, για να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».
Β. Μετά το τέλος των διμερών συναντήσεών του στις Βρυξέλλες (1η Μαρτίου 2012) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωνε:
«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:
1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και
2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.
Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.
Συγκεκριμένα:
- Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
- Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
- Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
- Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
- Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής».

·Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σταθερά εδώ και δυόμιση χρόνια, επισημαίνει ότι η πολιτική της μονομερούς λιτότητας βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα αδιέξοδα και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανάκαμψη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Από την πρώτη στιγμή - και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο του 2010 με τα «23 μέτρα ανάσες» για την Οικονομία - ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει την ανάγκη δράσεων που οδηγούν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Σήμερα, οι θέσεις του υιοθετούνται από το σύνολο των ηγετών της Ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: