Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

"Τρίτος Πόλος" στο ΠΑΣΟΚ με αποστάσεις από Βενιζέλο - Παπουτσή


Στη δημιουργία ενός άτυπου τρίτου πόλου
ο οποίος θα αποστασιοποιηθεί από τις υποψηφιότητες Βενιζέλου και Παπουτσή, προσανατολίζονται αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Ι. Ραγκούσης.
Χωρίς να είναι μέχρις στιγμής σε απόλυτη συνεννόηση, οι κκ. Πάγκαλος και Ραγκούσης, θα επιδιώξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες να παρέμβουν στη συζήτηση που φουντώνει για την επόμενη ημέρα στο ΠαΣοΚ, χωρίς ωστόσο να τίθεται με τα σημερινά δεδομένα ζήτημα μίας τρίτης υποψηφιότητας, «σφήνας» στους κκ. Παπουτσή και Βενιζέλο...

Σύμφωνα εξάλλου με τις υπάρχουσες δυνατότητες, αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, δυνατότητα τρίτης υποψηφιότητας ενδέχεται να μην μπορεί καν να υπάρξει.

Πόσες υπογραφές θα συγκεντρώσουν;
Με βάση τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κ. Βενιζέλου, ο υπουργός Οικονομικών, θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει περί τις 200 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου, γεγονός που θα σημάνει ότι αν και ο κ. Παπουτσής από τη δική του πλευρά συγκεντρώσει περί τις 100 υπογραφές, δεν θα υπάρξει χώρος για άλλον υποψήφιο (υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την επικύρωση κάποιας υποψηφιότητας βάσει καταστατικού είναι η συγκέντρωση 100 υπογραφών από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο αριθμεί πλέον λιγότερα από 400 μέλη).

Ετοιμάζει παρέμβαση ο Ραγκούσης
Υπό αυτές τις συνθήκες, τις επόμενες ημέρες, τόσο ο κ. Πάγκαλος, όσο και ο κ. Ραγκούσης αναμένεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους για την διαδοχή στο ΠαΣοΚ, τονίζοντας ότι δεν θα πάρουν κάποια θέση ή δεν θα εκφράσουν προτίμηση για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο και επιχειρώντας να ανοίξουν συζήτηση με πολιτικούς όρους για το ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του κόμματος εν όψει των επικείμενων εκλογών και έπειτα από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης πρόκειται να δημοσιοποιήσει τις διαθέσεις του την επόμενη εβδομάδα, είτε με κείμενο που δώσει στη δημοσιότητα είτε με παρουσία του στον Τύπο, ενώ ανάλογου τύπου παρέμβαση αναμένεται και από τον κ. Πάγκαλο.

Κείμενο Διαμαντοπούλου, ενόχληση Χρυσοχοΐδη
Την ίδια στιγμή, σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν αναμένεται να συνταχθεί με κάποιον από τους κκ. Βενιζέλο και Παπουτσή, ενώ προετοιμάζει και εκείνη ένα κείμενο, το οποίο εκτός απροόπτου θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και πριν την Εθνική Συνδιάσκεψή του επόμενου Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Διαμαντοπούλου έχει ήδη δεχτεί πρόταση από ομάδα νέων στελεχών, υπό την επωνυμία «νέοι μεταρρυθμιστές», ώστε να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠαΣοΚ, κάτι που αν συμβεί εκτιμάται ότι θα δυσχεράνει την εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο.

Την ίδια στιγμή, κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν έχει επισήμως ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠαΣοΚ και πάντως, εμφανίζεται ενοχλημένος με τις διαρροές που τον φέρουν ως βέβαιο υποστηρικτή του διδύμου Βενιζέλου - Λοβέρδου.



πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: