Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Παπανδρέου και Βενιζέλος έκαναν... πλάτες στον Παπαδήμο, αλλά ο Σαμαράς αντέδρασε δυναμικά!

H αιτία του μυστικού δείπνου Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπαδήμου

Ως γνωστόν, τόσο ο Παπανδρέου, αλλά και ο επιδοξος διάδοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιθυμούσαν διακαώς (ο καθένας για τους λόγους του) την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου προκειμένου να κερδίσουν πολυτικό χρόνο. 
Όμως οι Ευρωπαίοι έδωσαν επισήμως (με τις επαφές του Σαμαρά) το πράσινο φως για την διενέργεια εκλογών, γεγονός που αποτέλεσε γι' αυτούς ένα... πολύ δυνατό χαστούκι. 
Έτσι, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους και όπως λένε οι ...
καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, αυτή ήταν και η αιτία του μυστικού δείπνου Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπαδήμου σε γνωστό εστιατόριο των Βρυξελλών, γεγονός που προκάλεσε ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια. 
Βλέπετε, μετά τα νέα δεδομένα, έπρεπε να αντιδράσουν και να...
ανακατέψουν την τράπουλα. 
Κάπως έτσι φθάσαμε στην σημερινή δήλωση Παπαδήμου, περί πιθανότητας παραμονής του στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές, ποντάροντας στην προοπτική της μη αυτοδυναμίας. Και φυσικά, το γεγονός ότι η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά το επίμαχο δείπνο, μόνο τυχαία δεν ήταν...
Σημείωση: Ο Παπαδήμος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μετά την 'σύσκεψη κορυφής', διέψευσε το "μυστικό δείπνο", ρωτώντας ενώπιον όλων ποιος είναι ο δημοσιογράφος που έδωσε την πληροφορία. 
Παρουσιάσθηκε ο δημοσιογράφος και του απήντησε, εγώ!
Κάνετε λάθος του είπε και παρά την επιμονή του δημοσιογράφου ότι έγινε το δείπνο των τριών, απήντησε ότι  "θα ήταν κάποιος που μου... έμοιαζε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: