Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σαμαράς προς Γιουνκέρ : Με αίμα παίρνει τις αποφάσεις η Νέα Δημοκρατία


Στο περιθώριο της συνάντησης του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΣΚΑΙ, ο αρχηγός της ΝΔ είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.
Ο κύριος Γιούνκερ συνεχάρει τον κύριο Σαμαρά για την αλλαγή στάσης του στην κρίσιμη ψηφοφορία της νεάς δανειακής σύμβασης
Βέβαια αποστομωτική ήταν η απάντηση του αρχηγού της ΝΔ, λέγοντάς του:


“Η ΝΔ πάντα έβαζε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις με αίμα”.
Σημείωση: Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ χρειάστηκε να πάρει μία απόφαση που θα την πάει … “αίμα” κύριε Σαμαρά !

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

O γερμανικός Τύπος για Ελλάδα και συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά
NAFTEMPORIKI.GR

Εκτενές δημοσίευμα με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες φιλοξενεί σήμερα η γερμανική έκδοση των Financial Times.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε την Aγκελα Μέρκελ σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνεδρίασης Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα τηρήσει μετά τις εκλογές του Απριλίου όλες τις δεσμεύσεις για περικοπές και διαρθρωτικές αλλαγές», γράφει η οικονομική εφημερίδα. «Ως τρίτο στοιχείο χρειαζόμαστε ωστόσο μια ενίσχυση της ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση και συμπλήρωσε ότι «η καγκελάριος υποσχέθηκε ότι Γερμανία θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζει η Financial Times Deutschland, πρότεινε τη δημιουργία μιας «ελληνοευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας» στο πρότυπο της γερμανικής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση KfW, η οποία θα στηρίξει κυρίως τις μεσαίες επιχειρήσεις.

“Η πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι τα κεφάλαια για τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα προέλθουν από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. Την ίδια στιγμή ελπίζει στη στήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στην οποία επικεντρώθηκαν χθες οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ αναφέρεται σχόλιο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «Τα δισεκατομμύρια δεν αρκούν για να 'πάρει τα πάνω της' η οικονομία στην ΕΕ. Oι επιχειρήσεις χρειάζονται εμπιστοσύνη. Η τέχνη της χρηστής διακυβέρνησης συνίσταται στο σωστό συνδυασμό λιτότητας και αναπτυξιακής ενίσχυσης. Μέχρι σήμερα όμως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν καλά αυτήν την τέχνη. Δεν αρκεί απλά να επαναλαμβάνουν σαν σε προσευχή τη λέξη ανάπτυξη».

«Προσωρινή εξουδετέρωση της βόμβας» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung. O υπότιτλος ανφέρει: «Με το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου. Οι ειδικοί ωστόσο εκφράζουν φόβους για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα ομόλογα». Η εφημερίδα παράλληλα παρατηρεί πως «ο μεγάλος κίνδυνος αποτράπηκε». «H Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι το κούρεμα δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός. Που σημαίνει ότι δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου», συμπληρώνει.

«Για τους επενδυτές είναι μια κακή είδηση, διότι δεν αποζημιώνονται για τις απώλειες που είχαν με ελληνικά ομόλογα. Η απόφαση πλήττει όμως και τα Hedge Fonds που κερδοσκοπούν με ασφάλιστρα κινδύνου. Μερικά μάλιστα επενδύουν στο πιστωτικό γεγονός χωρίς να έχουν καν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.