Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

H πρώτη μεγάλη διπλωματική νίκη του Σαμαρά


Τι σηματοδοτεί το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για την διενέργεια εκλογών
Είναι κοινό μυστικό, πως οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- κάθε άλλο παρά έβλεπαν με καλό μάτι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, στέλνοντας μήνυμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Όμως, το τελευταίο διάστημα, μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις Σαμαρά περί ανάγκης διενέργειας εκλογών το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση του ελληνικού λαού και να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα φέρει εις πέρας το εγχείρημα των δομικών μεταρρυθμίσεων, κάτι... άλλαζε στην σκέψη των εταίρων.
Κάπως ...
έτσι, φθάσαμε στις συναντήσεις του Σαμαρά με Μέρκελ και Γιούνκερ, όπου ουσιαστικά κλείδωσε η πρώτη διπλωματική νίκη του Αντώνη Σαμαρά, καθώς τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και επικεφαλής του Eurogroup συμφώνησαν με τις θέσεις της ΝΔ αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών.
Ανάλογη ήταν η στάση και των υπολοίπων ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον πρόεδρο Βίλφρεντ Μάρτενς να εύχεται... καλή πρωθυπουργί στον Μεσσήνιο αρχηγό.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η νίκη αυτή, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούσε τόσο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς, τοποθετείται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: