Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Λέτε να τη γλυτώσει ο Παπανδρέου; Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα!

Έρευνα για τα μυστικά κονδύλια στο ΥΠ. ΕΞ.
Τη διενέργεια έρευνας για τα μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Εξωτερικών, την περίοδο μετά το 2009, όταν υπουργοί ήταν ο Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια ο Δ. Δρούτσας, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης!
Τις καταγγελίες είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε αύξηση των απόρρητων κονδυλίων κατά 270%.
Η προκαταρκτική εξέταση αποσκοπεί στη διαπίστωση της βασιμότητας των δημοσιευμάτων, να εντοπίσει τους λόγους που σημειώθηκαν υπερβάσεις στα ποσά και τελικά να εξακριβώσει αν πράγματι τα χρήματα διατέθηκαν για τους λόγους για τους οποίους προϋπολογίστηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομου πλουτισμού...

parapolitika.gr 


Δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα

Αλέξης Τσίπρας...
"... Αφήνω τελευταίο ένα θέμα για το οποίο γνωρίζετε ότι έχω αναλάβει ιδιαίτερη πρωτοβουλία εδώ και ένα εξάμηνο και αφορά τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών. 
Νομίζω ότι είναι κοινή η διαπίστωση ότι δεν μπορεί να βιώνουμε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, συνολικά η ελληνική κοινωνία και να μειώνονται οι δαπάνες παντού. Το υπουργείο Εξωτερικών στις δαπάνες του προϋπολογισμού του έχει κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια μείωσης των δαπανών τα 3 τελευταία χρόνια, περίπου 60 εκατομμύρια και εδώ πρέπει να συγχαρούμε και τους εργαζόμενους, τους διπλωμάτες που δεν είναι απλά εργαζόμενοι, αλλά επιτελούν και ένα λειτούργημα και κάνουν προσπάθειες πέρα από τις δυνατότητές τους για να συνεισφέρουν για το καλό της πατρίδας μας. 
Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι δυνατόν να μειώνονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών κατά 60 εκατομμύρια και να αυξάνονται οι απόρρητες δαπάνες κατά 120 εκατομμύρια
Οι απόρρητες δαπάνες πρέπει να είναι αντικείμενο διακομματικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου και να τηρείται η νομιμότητα σε κάθε στάδιο και σε κάθε περίπτωση. Και νομίζω ότι και σε αυτό το ζήτημα υπήρξε μια κοινή θέση και σύγκλιση απόψεων.
Το θέμα για εμάς δεν έχει κλείσει στο βαθμό που το χειρίζεται η δικαιοσύνη. 
Αντίθετα, όμως, πιστεύουμε ότι παίρνει μια τροπή που ανοίγει μια δυνατότητα να μπει τέλος στο διαχρονικό καθεστώς αυθαιρεσίας και να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αυτών των δαπανών. Κλείνοντας, να επαναλάβω τις ευχαριστίες μας στον υπουργό Εξωτερικών και στους συνεργάτες του, στην κ. Ξενογιαννακοπούλου και στον κ. Δόλλη και σε όλους όσους είχαμε τη χαρά να μας αναλύσουν τις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και μας έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: