Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: «Είμαστε και γαμ...ένοι και δαρμένοι»

Υπουργός του ΠΑΣΟΚ: «Είμαστε και γαμ...ένοι και δαρμένοι»
Η «έκρηξη» ενός κορυφαίου υπουργού ο οποίος συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή με αφορμή τις ασφυκτικές πιέσεις από την Τροικα καταγράφεται σε σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά τι συνέβη στη διάρκεια της συνεδρίασης και τι ακούστηκε από τον συγκεκριμένο υπουργό:
«Μεταξύ αθυροστομίας και κατήφειας κυμάνθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Δεν θα πω...
ποιος είπε τι για ευνόητους λόγους. Θα σας βάλω όμως ένα κουίζ. Η σύνθεση της συνεδρίασης ήταν εναλλασσόμενη . Και αυτό γιατί δύο πρόσωπα - αμφότεροι υπουργοί- έκαναν ενημέρωση όταν άρχισε το Πολιτικό Συμβούλιο στις εννέα και μισή. Ύστερα από μια ώρα έφυγαν να πάνε στο Μαξίμου. Εκεί συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που είναι και η αιχμή του πακέτου.. Επέστεψαν ελαφρώς κατησχυμένοι γύρω στις δωδεκάμισι. Τότε ο ένας από τους δύο-  δεν θα σας πως ποιος αλλά είναι λαλίστατος και ευφραδής- έκανε μια φρέσκια ενημέρωση για το που βρισκόταν πλέον η κατάσταση. 
Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη ΝΔ «που δεν μας βοηθάει ούτε με τις δηλώσεις που γίνονται απέξω ούτε με τις θέσεις που παίρνει μέσα» και περιέγραψε τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων καθώς και τις επερχόμενες δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Οπότε κάνει μια παύση και καταλήγει : «Είμαστε -συγχωρήστε με που θα σας το πω έτσι- και γαμ...ένοι και δαρμένοι»  
Κάπως έτσι γλαφυρά συνοψίζεται η κατάσταση»

Εκτίμηση δική μας: Οι υπουργοί που έκαναν την ενημέρωση, στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ήταν οι Βενιζέλος και Κουτρουμάνης. 
Γνωρίζοντας τον κ. Κουτρουμάνη τον αποκλείω, δεν πρέπει  να ήταν αυτός!  Μάλλον η φράση ταιριάζει με το ...θράσος του κ. Βενιζέλου, ο οποίος χθες βράδυ, εξαπέλεισε επίθεση εναντίον της ΝΔ και του κ. Σαμαρά!
Ουσιαστικά επιτέθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στις συσκέψεις με τον κ. Παπαδήμο!
Βενιζέλος ο …σωτήρας μας και … με “μαντικές”  ιδιότητες…
Ακόμη δεν είδε τίποτα…  θα τα δει σε λίγο στη πράξη!

Ε Μ ΠΡΟ Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: