Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Θέλουν αναβολή των εκλογών μέχρι να ετοιμαστεί το “Κόμμα Παπαδήμου”

Είτε συμβαίνουν απίστευτα πράγματα 
και μιλάμε για εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα είτε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διακινούν σενάρια που μόνο στους χαχόλους θα περάσουν.
Πληροφορίες, λοιπόν των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για απαίτηση της τρόικας να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου για τουλάχιστον ένα χρόνο.  
Το σενάριο αυτό φέρεται να διακινείται από τη γερμανική πλευρά ώστε οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν το 2013 και να πάμε μέχρι εκεί με τον Παπαδήμο.
Ως βασική δικαιολογία προβάλλουν την προσπάθεια για πολιτική σταθερότητα ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης.
Το σενάριο αυτό ευνοεί φυσικά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που καταρρέουν δημοσκοπικά
Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται με τρόμο πως θα διεκδικήσουν τη ψήφο του κόσμου αν οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο. Έχει να πέσει γιαούρτι και φούμο, λένε, που δεν είναι δυνατή η κάθοδος σε εκλογές...

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για ωμή προσπάθεια «δημοκρατικής» δικτατορίας. Κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις τύπου Παπαδήμου ο οποίος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών. Ίσως κάποιοι να είναι υπερβολικοί με χαρακτηρισμούς τύπου «κυβέρνηση Τσολάκογλου», αλλά αν τολμήσουν να επιμηκύνουν την πολιτική ζωή του κ. Παπαδήμου, τότε θα έχουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Και δεν πρέπει στην ΝΔ να πέσουν στο λάκκο που σκάβουν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Ετοιμάζεται και το κόμμα Παπαδήμου
Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο πρωτοβουλίες σε εξέλιξη
μία εκ προσωπικοτήτων και μία από πολιτικούς. 
Οι πρωτοβουλίες συναντιόνται και δεν είναι αντιπαραθετικές μεταξύ τους, παρά το ότι εκατέρωθεν εκφράζονται επιφυλάξεις: ο κοινός σκοπός είναι ισχυρότερος.
Στο σχέδιο είναι να πάρουν κομμάτι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, ώστε να δημιουργήσουν τον κεντρώο πόλο που θα είναι η παλάντζα του πολιτικού συστήματος. Αυτός θα ορίζει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, αφού με όποιο κόμμα συνεργάζεται θα του παρέχει την εξουσία.
Η «απολίτικη» (εκ προσωπικοτήτων) πρωτοβουλία συναπαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;), όπως οι Νίκος Αλιβιζάτος και Λουκάς Τσούκαλης που τους προβάλει το συγκρότημα του Αλαφούζου. Έχουν προσεγγίσει και αυτοδιοικητικούς (π.χ. τον Μπουτάρη, αλλά όχι τον Καμίνη που δεν έχει καλή εικόνα).
Στην προσπάθεια επιχειρεί (με αναποτελεσματικότητα ως τώρα) να ηγεμονεύσει η Διαμαντοπούλου ως γυναίκα και έχουσα πολιτικό χρόνο. 
Συμμετέχει και οργανώνει ο Γιαννίτσης (που ελέγχει το πολιτικό χρήμα στα κόμματα), ο οποίος έχει την επικοινωνία με τον Σημίτη και χθες κάλεσε από το “Έθνος” για δημιουργία νέου κόμματος (υπενθυμίζουμε ότι από το συγκρότημα Μπόμπολα ξεκίνησε το εγχείρημα Παπαδήμου). Με δεδομένες τις κακές σχέσεις που έχει ο Γιαννίτσης με τον Βενιζέλο, εκτιμάται ότι προς το σχήμα μπορεί να κινηθεί και ο Ραγκούσης.
Στο «πακέτο» είναι και η Μπακογιάννη, παρά το ότι δεν την βλέπουν με καλό μάτι όσοι θέλουν η κίνηση να είναι από πρόσωπα χωρίς επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν. Όμως, η Ντόρα «σπρώχνεται», αλλά και «ψάχνεται» («Η Ντόρα εγκαταλείπει την Δημοκρατική Συμμαχία» και «Η Ντόρα παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να μπει στη Βουλή»). Τώρα βγήκε και το είπε φόρα – παρτίδα: «Είμαι ανοιχτή για συνεργασία με δυνάμεις από όλες τις πλευρές, και της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, αρκεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» («Real»).
Ως πολιτικός μέντορας εμφανίζεται και ο Μάνος, που έχει επικοινωνία με τον αμερικάνικο παράγοντα. Πάντως ο Μάνος θα στηρίξει, αλλά δεν θέλει να κατέβει στις εκλογές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των «φιλελεύθερων» της ΝΔ (Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος), που περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Χατζηγάκη.
Ποιοι θα είναι οι χαμένοι από το κόμμα; 
Ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης, που θα υποβαθμιστεί ο πολιτικός τους ρόλος.

Και από το γραφείο του Παπαδήμου απουσιάζει ο πίνακας "η Ελλάς Ευγνωμονούσα"
Από factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: