Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμνημονιακό μπλοκ από όσους … ψήφισαν το Μνημόνιο

Η Λούκα Κατσέλη είναι η μόνη ίσως στο ΠΑΣΟΚ  
που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια διαφορετική φωνή απέναντι στη συνταγή του Μνημονίου, καθώς έδειξε διάθεση να αντισταθεί … αν και όχι σθεναρή.
Με τα δεδομένα αυτά ο κλήρος της «αντίστασης» πέφτει στη Λούκα Κατσέλη προκειμένου να ηγηθεί μιας ομάδας, αλλά και υποψηφιότητας με αντιμνημονιακή ρητορική*.
Μπορεί για τους περισσότερους να ακούγεται ως … ανέκδοτο αλλά στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει να καλύψουν το κενό που άφησε ο Αντώνης Σαμαράς στο αντιμνημονιακό μπλοκ, από τη στιγμή που συμμετέχει στην μεταβατική κυβέρνηση.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι λεγόμενοι προεδρικοί υποστήριξαν και ψήφισαν...
στην Βουλή το πρώτο Μνημόνιο, τώρα αλλάζουν ρότα καταγγέλλοντας ανοικτά την νέα δανειακή συμφωνία και τα μέτρα λιτότητας που προκύπτουν από τη εφαρμογή της. 
Ουσιαστικά αντιστρατεύονται όσα οι ίδιοι ψήφισαν στο Μνημόνιο!
* Για τα καλά έχει αρχίσει το "μασάζ" στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις βουλευτών που αυτή την ώρα εμφανίζονται ως υποψήφιοι αντάρτες.
Η πρώτη γρήγορη βολιδοσκόπηση που έγινε από τους επικεφαλής της ΚΟ έπειτα και από τις τοποθετήσεις των δύο προηγούμενων ημερών, έδειξε ως επίφοβους τους Χ.Καστανίδη, Γ.Αμοιρίδη, Β.Παπανδρέου, Οδ. Βουδούρη, Χρ.Κατσούρα, Γ.Κασσάρα, Γ.Μιχελογιαννάκη, Δ.Καρύδη και Λ.Κατσέλη.
Και η διερεύνηση συνεχίζεται με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περίπου είκοσι πράσινους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: