Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το σχέδιο του Καρατζαφέρη..!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο μπαινόβγαινε τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου … έψαχνε παράλληλα και για την έξοδο κινδύνου. 
Και την βρήκε.
Οι δημοσκοπήσεις τον τρόμαξαν. Όπως και τους βουλευτές του. Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έψαχνε απεγνωσμένα το πρόσχημα που θα τον οδηγούσε στην έξοδο και τα κατάφερε.
Πηγές αναφέρουν ότι στα σχέδια του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι η επανάκτηση των πολιτικών του δυνάμεων και να η ανασύνταξη της εκλογικής του βάσης.
Το τρικ της απόσυρσης δια των παραιτήσεων, αλλά και το γεγονός ότι στηρίζει την κυβέρνηση, όμως δεν μπορεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, σίγουρα θα έχουν αποτελέσματα σε δημοσκοπικό επίπεδο.
Το επόμενο σχέδιο είναι η οριστική...
ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.
«Είχα ενημερώσει, είχα προειδοποιήσει και ας μην κάνουν τώρα ξαφνιάζονται» δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
Στο παρασκήνιο διαφαίνεται μια νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ αν και μέχρι στιγμής τα δύο κόμματα φαίνεται να είχαν μια παράλληλη πορεία σε ορισμένα τουλάχιστον σημεία της πολιτικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα.
Ο ξαφνικός «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, δεν τους πείθει όλους. 
Ωστόσο, η ανταλλαγή των δηλώσεων που ακολούθησε μετά την χθεσινή παραίτηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση δείχνει ότι το κλίμα μεταξύ των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων κάθε άλλο παρά φιλικό είναι.
Ο Καρατζαφέρης πάντως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. 
Θα επιμείνει στην αντισυνταγματικότητα των μέτρων και φαίνεται ότι δεν θα είναι ο μόνος.
Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη το αντιμνημονιακό πεδίο είναι ελεύθερο, με την άδεια μάλιστα του Αντώνη Σαμαρά και μπορεί να δράσει προς κάθε κατεύθυνση.
Όσο για την κρίση στο ΛΑΟΣ και τις διαφοροποιήσεις Βορίδη και Γεωργιάδη που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα; 
Πηγές αναφέρουν, αλλά και το ίδιο το κόμμα ότι δεν θα ψηφίσουν τελικά, είναι ανάγκη όμως να διατηρηθούν οι … ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: