Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Της Θεσσαλονίκης τα …παραπολιτικά!


* Ο ανδριάντας του Εθνάρχη και ο Σαμαράς, 
* ο Μπουτάρης στα χνάρια του...Άνθιμου, 
* ο όμιλος προβληματισμού για τη...Δημοτική τηλεόραση και 
* οι πράσινες πρωτοβουλίες για το πολεοδομικό συγκρότημα ...

Ποιος θα πληρώσει την…ορκωμοσία; 

Ο αυριανός περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε υπόμνημα στον υφυπουργό εσωτερικών Ντόλιο, αφού ο Ραγκουσης δεν μας έκανε την τιμή να έρθει στη Θεσσαλονίκη όπως ήταν προγραμματισμένο για την ενημέρωση των νέων αυτοδιοικητικών. 
Μεταξύ άλλων στο υπόμνημα ο Ψωμιάδης ζητά κτίρια για τη στέγαση των νέων υπηρεσιών και μερικά χρήματα για την… ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου! 
Ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης θέλει να μάθει «ποιος πληρώνει και με ποιες διαδικασίες αφού π.χ. η ορκωμοσία θα γίνει πριν την 01/01/2011 και δεν μπορεί να πληρωθεί από τη Νομαρχία, ούτε από την Περιφέρεια»

ΥΓ: Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, τόσα προεκλογικά έξοδα έκανες εσύ και οι σύντροφοι σου, τώρα δεν μπορείτε να τσοντάρεται για τον όρκο του αιρετού; Και για να έχουμε κάλο  ερώτημα, πόσο πάει μια ορκωμοσία;

Ένα άγαλμα που τους  είδε…

Έρχεται 12 του μήνα ο Αντώνης Σαμαράς και στη Διοικούσα Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προετοιμάσουν το έδαφος με το ενδιαφέρον τους για την τοποθέτηση εκείνου του έρμου του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
Έτσι με ανακοίνωση τάχθηκε στο πλευρό του…Παπαγεωργόπουλου και ενάντια στην κυβερνητική προσπάθεια για ματαίωση του…έργου. 
«Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από το γνωστό πολιτικό ρεβανσισμό του. Έτσι άραγε εννοεί τη συναίνεση που επιζητά στις δύσκολες για το έθνος στιγμές;» διερωτάται η τοπική  ΝΔ και απάντηση δεν παίρνει.

Ένας, ένας…

Πρώτα τον είδε η Αράπογλου και μετά ο Μπουτάρης! 
Ο λόγος για τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ, παλαιό  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα… θυμωμένο με την  συντρόφισσα υπουργό παιδείας Διαμαντοπουλου που θέλει να υποβαθμίσει τον ρόλο των πρυτάνεων στα ΑΕΙ. 
Ο αυριανός δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφώνησε με τον πρύτανη του Αριστοτελείου να προχωρήσουν σε κοινές πράσινες πρωτοβουλίες για το πολεοδομικό συγκρότημα. Κι όταν λέμε πράσινες εννοούμε οικολογικές και όχι κομματικές, διότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος αυτή την εποχή.

ΥΓ: Όχι δεν κατάλαβα γιατί συναντήθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ με την πρώτη εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης…

Συσσίτια ΑΠΘ-Μπουτάρη για φτωχούς

Το ρόλο του Άνθιμου …ζήλεψε ο Γιάννης Μπουτάρης και ετοιμάζεται να προσφέρει γεύματα σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες με τη συνδρομή  των πρυτανικών αρχών, οι οποίες ως γνωστό  στηρίζονται κι αυτές από το ΠΑΣΟΚ. 
Εκτός απ αυτά, συναποφάσισαν με γρήγορες διαδικασίες τη  δημιουργία Ομίλου Σκέψης και Προβληματισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνεργασία πανεπιστημίου και δήμου για τη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου και τηλεόρασης! Ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο θα φανεί στους …δέκτες σας από 1/1/2011.

Θέλει μποναμά 6.000.000 ευρώ

Επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Ρέππα έστειλε ο Νομάρχης Ψωμιάδης για την άμεση χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος σχολικής στέγης διότι δεν θέλει να αφήσει εκκρεμότητες πίσω του. Μάλιστα ο Παναγιώτης «δίνει στεγνά» κοτζάμ Υπουργό σημειώνοντας ότι «Σε συνάντησή μας προ μηνών στην Αθήνα δεσμευτήκατε να προχωρήσετε σε χρηματοδότηση του Προγράμματος  με το ποσό των 8.000.000 €, το οποίο θα καταβαλλόταν σε δύο ισόποσες δόσεις, η μεν πρώτη άμεσα και η δεύτερη εντός του Σεπτεμβρίου. Αντ΄ αυτών, λάβαμε στο τέλος του Ιουλίου  του 2010 το ποσό των 2.000.000 € και έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκε καμία απολύτως επιχορήγηση » Γιατί;

 VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: