Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πρωθυπουργικές αποκλειστικότητες.

Θα σας πω σήμερα μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε ως πραγματική αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι τελείως φανταστική και ως τέτοια σας την παρουσιάζω.

Την Κυριακή 20 Απριλίου 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός μας είχε ένα μικροατύχημα με το ποδήλατο του και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου παρέμεινε για 3 ημέρες, έκανε τις εξετάσεις του και το απόγευμα της 23ης πήρε εξιτήριο και αναχώρησε για το σπίτι του. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών είχε μια αποκλειστική νοσοκόμα, ως... μελλοντικός πρωθυπουργός, για να τον προσέχει και να τον εξυπηρετεί. Φήμες λένε ότι πέρασε όλα τα βράδια μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι ‘αυτό.

Την ημέρα της αναχώρησης του, είχαν βγει όλοι από τα καβούκια τους και περίμεναν στη σειρά να τον χαιρετίσουν, κάνει την εμφάνιση της και η αποκλειστική για να πληρωθεί… Ο κ. Παπανδρέου αφού τους χαιρέτησε θερμά, με την έμφυτη ευγένεια του, έκανε μεταβολή για να φύγει. <<Κύριε πρόεδρε>> του φωνάζει χαμηλόφωνα ο υπεύθυνος <<η κυρία πρέπει να πληρωθεί.>>. Γυρίζει ο πρόεδρος απορημένος, του ήρθε ξαφνικό βλέπεις και αφού το σκέπτεται λίγο ρωτάει <<Δεν πληρώνεται από το κράτος η κυρία;>> <<Δυστυχώς όχι κ. πρόεδρε>> του απαντούν έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι προσπαθώντας να κρύψουν τα γέλια τους και να του εξηγήσουν ταυτόχρονα ότι της οφείλει 300 ευρώ.

Και αυτό είναι το πρόβλημα μου για να πιστέψω την ιστορία. Σκέφτομαι, είναι δυνατόν κοτζάμ μελλοντικός πρωθυπουργός να νομίζει ότι για οποιονδήποτε Έλληνα χτυπάει το δακτυλάκι του, το κράτος του βάζει και μία αποκλειστική από δίπλα να τον νταντεύει; Ή μήπως αυτά πίστευε όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν; Ότι δηλαδή θα κόψουμε τις αποκλειστικές που παρέχει το κράτος π.χ και θα τα βρούμε; Εν πάση περιπτώσει η φανταστική αυτή ιστορία τελειώνει με τον πρόεδρο να αποστέλλει 350 ευρώ, τα χρωστούμενα δηλαδή και ένα πουρμπουάρ για την κυρία…
29-26

Δεν υπάρχουν σχόλια: