Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μυστική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ;

Για κλίμα αισιοδοξίας στους κύκλους των Βρυξελλών σχετικά με τη διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς.
Ερωτώμενος σχετικά με το πού βασίζει την εκτίμηση αυτή, ο κ. Ιβάνοφ διευκρίνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στις πληροφορίες που έρχονται έπειτα από τις συναντήσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
«Οι πρωθυπουργοί της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας συναντήθηκαν έξι φορές. 
Έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος σχετικά με την εμπέδωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και όταν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, τότε μπορεί να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. 
Το πιθανότερο είναι ότι η αισιοδοξία αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από τις  συναντήσεις των πρωθυπουργών των δύο χωρών που έρχονται από τις συναντήσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ...
θέμα της ονομασίας προέβη και ο πρόεδρος της Κροατίας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια και πρόκειται εντός της ημέρας να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: