Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Θυμηθείτε την εξαγορά της ΕΤΒΑ από τον κ. Σάλλα!

Υπεγράφη η σύμβαση εξαγοράς της ΕΤΒΑ από την Τράπεζα Πειραιώς
Έπεσαν οι υπογραφές στις 18. 12. 2001

Για να μην ξεχνάμε το έργο επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές!
Την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και τον κ. Σάλλα!
Αθήνα 18. 12. 2001
Το 10% της εγχώριας τραπεζικής αγοράς ελέγχει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέγραψε την Τρίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη σύμβαση εξαγοράς για την απόκτηση του 57,8% της ΕΤΒΑ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, ...
«είναι ευτυχής σύμπτωση για τη διοίκηση, τους μετόχους και τους εργαζόμενους της τράπεζας ότι η απόκτηση - ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ ολοκληρώνεται κατά το τυπικό της μέρος σήμερα 18 Δεκεμβρίου, ημέρα που η Τράπεζα Πειραιώς συμπληρώνει ακριβώς δέκα χρόνια ως ιδιωτική πολυμετοχική τράπεζα».
Η Τράπεζα Πειραιώς τότε αντιπροσώπευε το 0,2% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, ενώ σήμερα, μετά και την απόκτηση της ΕΤΒΑ, το μερίδιο αγοράς της φθάνει το 10%.
Σημειώνεται ότι με την απόκτηση της ΕΤΒΑ η Τράπεζα Πειραιώς ισχυροποιεί την κεφαλαιακή της βάση, ενώ το pro-forma ενεργητικό του ομίλου θα είναι μεγαλύτερο από τα 5 τρισ. δρχ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου.
Η ΕΤΒΑ, επίσης, διαθέτει τρεις σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης και διαχείρισης περιουσίας (Αμοιβαία Κεφάλαια και Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου), διευρύνοντας σημαντικά τα μερίδια αγοράς του ομίλου της Πειραιώς και σε αυτές τις αγορές (23% στην αγορά leasing και 21% στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου). Το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας διευρύνεται με τα 14 καταστήματα της ΕΤΒΑ και φτάνει συνολικά τα 216 καταστήματα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: