Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Αλλάξτε τις πουτάνες, όχι τις μοκέτες

Το πιο κάτω αστείο μου το έστειλε ένας αναγνώστης. 
Είναι μεν ολίγων ακατάλληλο, αλλά με τόση τσόντα που έχουμε δει από την πολιτική ηγεσία τόσα χρόνια, δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει ΣΟΚ στο μέσο αναγνώστη αυτής της στήλης.
Επίσης είναι κάτι που έχω πει και εγώ τώρα και πολύ καιρό με διαφορετικό τρόπο. 
Πέραν δηλαδή από τις συνταγματικές αλλαγές κτλ που πρέπει να γίνουν για να πάμε μπροστά, για να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος θα πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια και να μπουν καινούρια πρόσωπα.
“Γίνεται λοιπόν συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλυτέρα.
Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε. Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν. Προτείνει ο Σαμαράς να ...
στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα. Ψηφίζουν και το αποδέχονται. Προτείνει τέλος ο Κραταιότερης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος. Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.
Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, κάθεται στην πόρτα και κοιτάζει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου. Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το μέρος της και την ρωτά....”Γιαγιούλα, γιατί όση ώρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία;”
Και με άνεση η γριούλα απαντά “Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε μπουρδέλο. Όταν οι δουλείες δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!” 

Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: