Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παγκοσμιοποίηση δεν θέλατε;

Μια κεντρική τράπεζα,
Ενας γραφειοκράτης υπερ - πρωθυπουργός,
Ενας "οργανισμός" στο ρόλο χωροφύλακα.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.
Αυτό επιφυλάσσουν στην θέση των άλλοτε κυρίαρχων εθνικών κρατών.
Και μπροστά στην επίτευξη αυτού του στόχου δεν διστάζουν πουθενά.
Ολα ξεκίνησαν με το "όνειρο" της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που εξ αρχής όμως ήταν καταδικασμένο όχι μόνο γιατί ο πραγματικός σχεδιασμός ήταν διαφορετικός αλλά και γιατί επι της ουσίας ΚΑΝΕΝΑ κοινό συμφέρον δεν έχει ο...
ευρωπαϊκός Βορράς των πλούσιων κρατών με τον φτωχότερο Νότο και τα Βαλκάνια των ειδικών προβλημάτων.
Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχει η πλούσια ευρωπαϊκή Δύση με την "νεογέννητη" Ανατολή που πίστεψε αφελώς μετά απο χρόνια κομμουνιστικής δικτατορίας στην ιδεα μιας ενωμένης Ευρώπης που θα την λύτρωνε μια και καλή απο τα πρώην Σοβιετικά φαντάσματα.
Το παραμύθι της "ευρωπαϊκής ταυτότητας" που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να περάσουν περιελάμβανε την εξόντωση οτιδήποτε διαφορετικού,οτιδήποτε θα θυμίζει εθνικότητα,γλώσσα,θρησκεία.
Οπλο οι θεωρίες των δήθεν "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που εφαρμόζονται στα περισσότερα κράτη εις βάρος ΠΑΝΤΑ της πλειοψηφίας με στόχο να δημιουργούν διαλυτικά και διχαστικά κοινωνικά φαινόμενα ακόμα και εκεί που οι "μειονότητες" είναι ανύπαρκτες.
Ο ευρωπαϊκός παράδεισος που υπόσχονταν κατέληξε σε τριτοκοσμική κόλαση που γύρισε την Ευρώπη 60 χρόνια πίσω.
Με τους λαούς να διεκδικούν αυτά που μόλις πριν μια πενταετία θεωρούνταν δεδομένα.
Μετά λοιπόν το χτύπημα της εθνικής ταυτότητας ήρθε αυτό που (δυστυχώς) πονάει και τους περισσότερους.Το χτύπημα στην...τσέπη.
Μια ανευ προηγουμένου επιδρομή στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με στόχο την πλήρη υποδούλωση των λαών μέσω της απογοήτευσης και της οικονομικής εξαθλίωσης.
"Σας σκοτώνουμε για να μην χρεοκοπήσετε".Αυτό θα μπορούσε να είναι η απάντηση του Λοβέρδου στα ερωτήματα των εργαζομένων.
Γιατί όταν αναγκάζεσαι να εργάζεσαι απο το πρωί μέχρι το βράδυ μόνο και μόνο για να επιβιώσεις φυσικά και δεν υπάρχει χρόνος για αντίδραση,δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη αλλά ουτε και για προβληματισμό.
Σε αυτό συντελούν και τα κόμματα που πλέον με την σημερινή δομή και τον πολιτικό τους λόγο στην ουσία δεν εκπροσωπούν παρά βολεμένες μειοψηφίες και ιδιωτικά συμφέροντα.
Που να στραφεί πλέον ο άμοιρος εργάτης όταν βλέπει παντού χάος.
Στα συνδικάτα φερέφωνα που η πλειονότητα των στελεχών τους είναι κομματικά παπαγαλάκια που ευχαρίστως θα αντάλλαζαν την "αγωνιστικότητα" τους με μια βουλευτική έδρα όπως έχει συμβεί κατά κόρων;
ή μήπως στην δικαιοσύνη που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου επιτρέποντας σε κάποιους να την διασύρουν ακόμα και αυτή.
Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για αντισυγματικότητα των μέτρων είναι μια αχτίδα φωτός που όμως απαντήθηκε άμεσα απο το ....εξωτερικό.
Με έναν ωμό εκβιασμό που αποδεικνύει την "δημοκρατικότητα" των..."αγορών" που μέσω Ρουμανίας έστειλαν το μήνυμα ΚΑΙ στην Ελλάδα ότι γράφουν την δικαιοσύνη εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
"Αν δεν εφαρμόσετε όσα σας λέμε...δεν έχει φράγκο" ήταν η απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρουμανίας που έκρινε την μείωση των συντάξεων αντισυνταγματική.Καμπανάκι και άλλοθι για την κατοχική ελληνική κυβέρνηση;
Οχι βέβαια γιατί ήξεραν.Ηξεραν τι υπέγραφαν και σε τι θέση έφερναν την χώρα.
Ομως το έπραξαν.
Οπως το έπραξε και ο κωλοτούμπας που συνεχίζει να περιφέρει την γραφική παρουσία του στα κανάλια μυξοκλαίγοντας απο την μια προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και απο την άλλη παίζοντας το επαναστάτης.
Ας πάει τώρα να βάλει τα γάντια του μπόξ όπως στην γελοία αφίσα που είχε τυπώσει και να φωνάξει "ρήξη και αντροπή".Αν και καλύτερα θα ήταν να έλεγε "πολιτική απάτη και βόλεμα".
Η μόνη ελπίδα είναι η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ των πολιτών έξω απο κόμματα στην βάση μιας εθνικής ταυτότητας με στόχο την εκδίωξη των παρασίτων που λυμαίνονται την χώρα.
Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα απο τα κόμματα της διαπλοκής,του ρουσφετιού και της μίζας.Είναι "καλοταισμένοι" και βολεμένοι και δεν θα κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για τον απλό κοσμάκη πέρα απο.....λόγια.
Ούτε και κάποιοι αφελής να περιμένουν ότι θα σηκώσουμε κεφάλι για τα επόμενα 20 χρόνια.
Αλλωστε ακόμα και στην περίπτωση που μας πλασάρουν οι κυβερνώντες ότι πρόκειται....ΚΑΠΟΤΕ να ανανείψουμε θα τους ρωτήσουμε το εξής.
Ξέρετε κανένα δανειστή που να θέλει να εισπράξει τα δανεικά;
Φυσικά όχι.Οσο αφορά τις τράπεζες τους ενδιαφέρει να εισπράττουν τον τόκο και όχι το κεφάλαιο ώστε να παραμένει ο δανειζόμενος "όμηρος".
Απλά σκεφτείτε τώρα ότι στην θέση του απλού πολίτη είναι ένα ολόκληρο κράτος που αυτοί που το δάνεισαν δεν ζητούν ΜΟΝΟ χρήματα.
Αρα τι λέτε θα μας...αφήσουν να σηκώσουμε κεφάλι ποτέ;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: