Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κο Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα: Κυβερνητική ανεπάρκεια και ατολμία στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης                   

Την ώρα που η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στην ύφεση, την ώρα που η ελληνική κοινωνία επωμίζεται μεγάλες και επώδυνες θυσίες για να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή ολιγωρία στην άμεση λήψη μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και την πραγματική οικονομία. 
Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας δεν επιτρέπει παλινωδίες, ερασιτεχνισμούς και αντικρουόμενα μηνύματα. 
Απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα και άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης.
Αντʼ αυτού,  η Κυβέρνηση, φέρεται να είναι δέσμια των εσωτερικών της αντιφάσεων.
Οι ανοικτές αντιπαραθέσεις των μελών του Υπουργικού της Συμβουλίου -ιδιαίτερα του οικονομικού επιτελείου- καθώς και η γενικότερη ατολμία της να προωθήσει τις αλλαγές που απαιτούνται υπονομεύουν τις δυνατότητες για έγκαιρη αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα:
Η αδυναμία αξιοποίησης των πόρων και των ευκαιριών που προσφέρει το Ε.Σ.Π.Α αποστερεί από την πραγματική οικονομία την απαραίτητη αναπτυξιακή δυναμική που έχει άμεσα ανάγκη.
Επιπρόσθετα, η αδικαιολόγητη παρακράτηση του Φ.Π.Α παγώνει την αγορά και το εμπόριο και πλήττει κυρίως τις επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Επίσης, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε δράσεις όπως τα ΣΔΙΤ αποστερούν από τη χώρα μας πολύτιμες επενδύσεις που τις έχει άμεσα ανάγκη. Παράλληλα, η μη αξιοποίηση εξασφαλισμένων πόρων, όπως είναι αυτοί για  το Εθνικό Κτηματολόγιο πλήττει και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τον τεχνικό κλάδο.
Τέλος, οι κωλυσιεργίες στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η λανθασμένη προσέγγιση και οι συνεχείς παλινωδίες του θέματος όπου αυτό επιχειρήθηκε να ξεκινήσει όπως  για παράδειγμα η  κατάργηση του καμποτάζ αλλά και η γενικότερη κυβερνητική ατολμία  στο θέμα των μετοχοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Η απουσία σταθερού οικονομικού σχεδιασμού δεν δημιουργεί μόνο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας αλλά επιβαρύνει και ψυχολογικά τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία αλλά και την αγορά.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός:
1. θα προωθήσετε επιτέλους τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία; 
2. θα πάρετε πίσω τα μέτρα τʼ οποία συγκρούονται ευθέως με την αναπτυξιακή προοπτική της αγοράς όπως η μη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ;
3. θα επιταχύνετε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των ΣΔΙΤ;
4. θα συγκρουστείτε με τις συντεχνίες και τα συμφέροντα που δεν αφήνουν νʼ ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και να επιταχυνθούν οι συγχωνεύσεις των φορέων του Δημοσίου ή οι απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις; 

Η Βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρα???
Και εσείς εκτελείτε χρέη εκπροσώπου της αγαπητής???

Stathis είπε...

Ζείτε σ' άλλη χώρα;