Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Γερμανική δικαιοσύνη ταρακουνά το σκουριασμένο Ελληνικό κράτος

Φαγοπότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε μια πρόχειρη έρευνα το ΣΔΟΕ επεσήμανε διαφορά σε ένα και μόνο τιμολόγιο , ύψους 23.000.000 ευρώ !

Σύμφωνα λοιπόν και με επίσημα στοιχεία του ελέγχου της ΣΔΟΕ , σε παραμάγαζο προμηθειών είχαν μετατρέψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εθνοσωτήρες υπουργοί , αφού ψώνιζαν τιμολόγια "bonus" για το "καλό" του τόπου !
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως , η κυβέρνηση έχει πάρει εντολές να "σταυρώσει" για να "επιβιώσει"
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της Γερμανικής δικαιοσύνης η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων πλέον να...

...στείλει συστημένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προκειμένου να αποδείξει οτι το σκουριασμένο Ελληνικό κράτος λειτουργεί με τις "φιλότιμες" προσπάθειες που καταβάλει η αυτή κυβέρνηση.
Με το σκεπτικό αυτό κι επειδή έχει βουίξει ο τόπος πλέον , μετά απο τις αποκαλύψεις τις Γερμανικής δικαιοσύνης για τις χοντρές μίζες με τα Γερμανικά υποβρύχια , η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αντιδράσει μήπως και κοπάσει η λαική οργή για το φαγοπότι που επι σειρά ετών συνεχίζεται στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

Από την άλλη πλευρά σε τοπικό επίπεδο η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει το μήνυμα στην οργισμένη πια Ελληνική κοινωνία οτι η κυβέρνηση προσπαθεί και οτι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δεν απολαμβάνουν τσάμπα την προνομιακή μεταχείριση που έχουν.

Ασφαλώς και δεν παίζει κανένα ρόλο αν στο τέλος τα κουκουλώσουν και πάλι ως συνήθως. Σημασία έχει οτι πρέπει να φανεί πως οι κυβέρνηση βάζει το σκουριασμένο κρατικό μηχανισμό να δουλέψει...

Συγκεκριμένα συστημένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, έκανε έφοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συγκέντρωσε υλικό για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών έχει εντοπίσει:

- Τιμολόγια ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες του εξωτερικού προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για «παροχή υπηρεσιών», οι οποίες αμφισβητούνται από το ΣΔΟΕ.

- Τα χρήματα αυτά διακινούνταν μέσω Ελληνικής εταιρείας η οποία συνεργαζόταν με εταιρεία που είχε έδρα στη Κύπρο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτές τις εταιρείες, είχαν σχέσεις με τις εταιρείες που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων του ΠΝ.

- Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών, το ΣΔΟΕ, έχει εντοπίσει τεράστια οικονομική διαφορά σε τιμολόγιο ύψους 23.000.000 ευρώ . Η διαφορά προέκυψε από το τιμολόγιο της εταιρείας και το αντίστοιχο τιμολόγιο που κατέθεσε το Πεντάγωνο.

- Επίσης το ΣΔΟΕ υποχρεώνεται πλέον να ερευνήσει το ρόλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών οι οποίες ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ που απομένουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα θα ρίξουν κι άλλο φως στις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών , ανεξαιρέτως αν στο τέλος επικρατήσει το γνωστό κουκούλωμα και η ατιμωρησία.

Η Ελληνική δημοκρατία δεν τιμωρεί ποτέ τους εθνοσωτήρες της άλλωστε , κατα πάγια τακτική στο τέλος τα ξαναπληρώνουν όλα οι φορολογούμενοι και το ΣΔΟΕ επιστρέφει στο γνωστό "κυνήγι" του μπακάλη της γειτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δύο συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τις περιόδους υπουργίας των εθνοσωτήρων Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: