Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά το νέο κόμμα Κουβέλη

png
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ

Υπό το όνομα «Δημοκρατική Αριστερά» θα συνεχίσουν την πολιτική τους πορεία από τούδε και στο εξής τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, που πρόσφατα αποχώρησαν από το κόμμα και προχώρησαν στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού κατά τη διάρκεια της χθεσινής πανελλαδικής τους σύσκεψης στην Αθήνα.
Οι στόχοι του κόμματος:
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, στόχος του νέου κόμματος είναι να γίνει «η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών. 
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι, ταυτοχρόνως, η υπεράσπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς», θέτοντας ως βασικές αρχές της «το δημοκρατικό σοσιαλισμό, τον αριστερό ευρωπαϊσμό, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική και την οικολογική εγρήγορση».
Ο κ. Κουβέλης έθεσε την υπεράσπιση του «δημόσιου συμφέροντος» ως κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα βιώνει την παταγώδη, καταστροφική κατάρρευση του πελατειακού κράτους που στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. 
Ζούμε, πρόσθεσε, τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που δόμησε το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού, που κυριάρχησε σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο και κατηγόρησε για την κατάσταση αυτή τα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας ότι δικαίως πολύ μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τα αποδοκιμάζουν.
Αιχμές κατά ΣΥΝ
Ταυτόχρονα, περιγράφοντας το χαρακτήρα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για τον ΣΥΝ, λέγοντας ότι στόχος είναι «μια Αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή, που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι' αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση, ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στο μυωπικό αριστερισμό, δεν θεωρεί άκριτα ως δίκαιο αίτημα την υπεράσπιση κάθε κεκτημένου και δεν χαϊδεύει συντεχνίες στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
pparapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: