Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται !



"Η Ν.Δ. δεν είχε και δεν έχει κανένα δίλημμα. Διαλέγει το δρόμο της ευθύνης. Τον δρόμο του χρέους. Το δρόμο για μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα στην καρδιά της Ευρώπης", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.


«Οι περήφανοι Μακεδόνες δηλώνουν και σήμερα παρόντες. Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν. Παρά τη βροχή είμαστε εδώ, αποφασισμένοι, δυνατοί. Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αποψινή παρουσία σας. Η σημερινή συγκέντρωση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι συγκλονιστική.

Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε. Η Μακεδονία στέλνει μήνυμα παντού στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι αμοιβαία και βαθιά ριζωμένη η σχέση αυτή. Από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Από εδώ δεσμεύτηκα να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν. Δεσμεύτηκα να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις μου, όλους τους Έλληνες. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Όποιο κόστος κι αν χρειαστεί. Πάνω από όλα είναι η Πατρίδα μας».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι παρόντες την Κυριακή στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν «ναι» στη σταθερότητα και στη σιγουριά.

Η Ελλάδα ακολουθεί, σήμερα, πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης. Βάση και στήριγμά της, στην πορεία αυτή, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μεγάλη εθνική επιλογή που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισήμανε και υπενθύμισε πως όταν η Ν.Δ. έκανε αυτή την επιλογή κάποιοι αναζητούσαν «τριτοκοσμικούς» δρόμους.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της πενταετούς διακυβέρνησης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο και σημείωσε ότι σε κάθε προσπάθεια της αντιμετώπιζε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. «Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε αλλαγή αντέτασσαν ένα μονότονο «όχι». Δεν ήθελαν να αλλάξουν κατεστημένες δομές. Δεν ήθελαν να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες που κράταγαν, επί δεκαετίες, πίσω τη Χώρα μας», είπε.

Αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε αυτή την πορεία, «δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο. Κάναμε, όπου χρειάστηκε, την αυτοκριτική μας», παρατήρησε, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το έργο μας».

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι στην οικονομική κρίση και σημείωσε: «Στις πιο δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της χώρας. Μιλούν για ναυάγια και υπόσχονται θαύματα. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Αλλά δεν λένε από πού θα τα έβρισκαν. Δημαγωγούν. Βουλιάζουν στο λαϊκισμό. Βουλιάζουν στην ανευθυνότητα. Δεν αλλάζουν».

Στο ΠΑΣΟΚ έχασαν την ψυχραιμία τους, είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σκανδαλολογεί, κινδυνολογεί και βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κανένα από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα», τόνισε. «Και επειδή δεν έχει θέσεις, επειδή δεν έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, επειδή δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σκανδαλολογεί ανεύθυνα. Όταν όμως σκανδαλολογεί απλώς θυμίζει, έτσι, το παρελθόν του. Και το παρελθόν του είναι νωπό. Το ξέρουμε όλοι! Το θυμούμαστε όλοι! Γιατί το έχει βιώσει ο Τόπος. Και δεν θέλει να το βιώσει ξανά! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αοριστολογεί και υπεκφεύγει. Βάζει το κομματικό, πάνω από το εθνικό.



Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «βαρβάρους» όλα τα κόμματα, όλους τους πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ. Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ρωτήστε τους, λοιπόν: Ποιά σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία; Έως πού θα φτάσει η αλαζονεία τους; Και κάτι ακόμα: θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού.



Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψεύδη και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν. Τους είδατε, τους μάθατε, τους ξέρετε. Παριστάνουν, τώρα, τους καταγγέλλοντες. Προσπαθούν να αποδώσουν στην Κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους. Δεν αλλάζουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα. Δεν τους ακολουθούμε στην επιλογή του διχασμού και της πόλωσης. Ο καθένας κρίνεται από το ήθος του Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να χειριστούμε».




Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κι απευθύνθηκε στα Σκόπια λέγοντας πως «ως Μακεδόνας πρωθυπουργός το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια: