Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Όλα στο φως για την υπόθεση Καραβέλα

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την σύλληψη των τέκνων του Χ.Καραβέλα από τις Ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ και ασφαλής πληροφορίες του NonPaper300 τα τέκνα του κ.Καραβέλα είναι ιδιοκτήτες εταιριών με έδρα τον Παναμά που ο ίδιος είχε συστήσει και είχε μεταβιβάσει ποσό 3 εκ. δολλαρίων. !!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δείξουμε πως μόνο τυχαία και άστοχη δεν ήταν η ενέργεια των Ελληνικών δικαστικών Αρχών…

Σύμφωνα λοιπόν με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας δεν φαίνεται να βρίσκεται στην Ουρουγουάη.

Ο Χρήστος Καραβέλας εισήλθε στην Ουρουγουάη το Σεπτέμβριο του 2008 προκειμένου να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Ως εδώ τίποτα το περίεργο…
Στο λογαριασμό αυτό εστάλησαν 3 εκ. δολλάρια. Αποστολέας ήταν η σύζυγος του Μάρθα Καραβέλα.
Τα χρήματα απεστάλησαν από την τράπεζα–Bank of Cyprus Public Corporation LTD της Λευκωσίας και τον αριθμό λογαριασμού CY 98002003850000004027850106.

Το Μάρτιο του 2009 ο κ. Καράβελας επανήλθε στην Ουρουγουάη και συνέστησε 2 ανώνυμες εταιρίες με έδρα τον Παναμά , στις οποίες μεταβίβασε το ποσό των 3 εκ. ευρώ.

Ως ιδιοκτήτες των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται τα τέκνα του κ. Καραβέλα και ως πρόεδρος ο γερμανός υπήκοος Oliver Hemmer.
Επιπλέον στις εν λόγω εταιρίες εμπλέκεται και βρετανός υπήκοος David Baker.

Στο διάστημα παραμονής του στην Ουρουγουάη ο Καραβέλας αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα αξίας 500,000 δολλαρίων στη λουτρόπολη Punta Del Este.

Το εν λόγω ακίνητο αγοράστηκε σε όνομα Παναμέζικης εταιρίας.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο Χ.Καραβέλας εξήλθε της Ουρουγουάης (Απρίλιος 2009) και δεν φαίνεται έκτοτε να έχει επανέλθει σ’ αυτήν.

Αυτές της μέρες έγινε προσπάθεια πωλήσεως του εν λόγω ακινήτου μέσω πληρεξουσίου, την οποία απέτρεψαν οι Ουρουγουανές Αρχές.
(πληρεξούσιος είχε οριστεί ουρουγουανός υπήκοος ο οποίος εκλήθη από τον τοπικό δικαστή για κατάθεση.)

Τέλος υπάρχει διαβεβαίωση από τις τοπικές αρχές ότι οι καταθέσεις και το ακίνητο που αγόρασε κατά τη διάρκεια της παραμονής του, παραμένουν παγωμένα.
Όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω γεγονότα , τα τέκνα του κ. Καραβέλα είχαν συμμετοχή στην προσπάθεια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η σύλληψή τους δεν προκαλεί αίσθηση…
NonPaper

Δεν υπάρχουν σχόλια: