Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ούτε ένα μάρκο από τη Siemens δεν πήγε στη Ν.Δ. το 1990-93


"Άθλια και βλακώδη προβοκάτσια" χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την προσπάθεια κοινοποίησης στον Τύπο στοιχείων (υπό μορφήν εγγράφου), που εμφανίζουν τη Siemens να έχει χρηματοδοτήσει τη Ν. Δημοκρατία, την τετραετία 1990-1994, μέσω της εταιρείας ΜΑΥΟ, η οποία λειτουργούσε ως "ενδιάμεσος σταθμός" της ροής χρημάτων.
"...Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από τη Siemens μέσω της ΜΑΥΟ στα ταμεία της Ν. Δημοκρατίας και γενικότερα η Ν. Δημοκρατία ουδεμία ενίσχυση πήρε από τη SIEMENS..." απάντησε με δήλωσή του, χθες, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.
Ανώτατες δικαστικές πηγές διέψευδαν εξάλλου χθες την ύπαρξη σχετικού εγγράφου στη δικογραφία.
"...Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ αθλίας αλλά και βλακώδους προβοκάτσιας, η οποία επιχειρεί μια εβδομάδα προ των εκλογών να επαναφέρει θέμα που από μηνών έχει απολύτως διευκρινιστεί. Η πληροφορία που αναφέρεται είναι εξ ολοκλήρου ανακριβής και
κατασκευασμένη, αντιγράφει δε δημοσίευμα του περασμένου Δεκεμβρίου, το οποίο απαντήθηκε πλήρως. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από τη Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα η Νέα Δημοκρατία ουδεμία ενίσχυση πήρε από τη Siemens...", τονίζει στην δήλωση-απάντησή του ο Κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:
"...Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι οι σχέσεις της Ν. Δημοκρατίας με τη Siemens ήταν κακές. Η κυβέρνησή μας ανετράπη πρόωρα διότι αρνήθηκε να εγκρίνει σύμβαση του ΟΤΕ, η οποία ενδιέφερε κατά το ήμισυ τη Siemens και την Intracom. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι η Siemens συνείργησε στην ανατροπή της Ν. Δημοκρατίας. Βέβαιο όμως είναι ότι ωφελήθηκε από την ανατροπή μας εξίσου με την Intracom του κ. Κόκκαλη, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εγκρίνει την προμήθεια αμέσως μετά τις εκλογές του 1993 και μάλιστα με βελτιωμένους όρους..."
Η παραπάνω δήλωση έγινε με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ανακριτής έχει στη διάθεσή του «έγγραφο», στο οποίο η Siemens εμφανίζεται να έχει καταθέσει συνολικά 20.000.000 γερμανικά μάρκα στη Mayo στο χρονικό διάστημα ‘90-’94, μέσω έξι διαδοχικών εμβασμάτων.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι έγγραφο δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς η υπόθεση έχει πλέον παραγραφεί.
Τονίζεται, επίσης, ότι στο ίδιο «έγγραφο» είχε αναφερθεί και παλαιότερο δημοσίευμα άλλης εφημερίδας χωρίς όμως ποτέ να το παρουσιάσει.
Πάντως, χθες, με αφορμή το δημοσίευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας υπέβαλε ερώτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά "...κατά πόσον η Δικαιοσύνη έχει πράξει τα νόμιμα σε σχέση με το φερόμενο ως υπάρχον έγγραφο...", που αφορά χρήματα της Siemens προς τη Ν.Δ. μέσω της MAYO.
Ο Γ. Σανιδάς απάντησε "...ουδέν απαιτείται να πράξει διότι τέτοιο έγγραφο δεν υφίσταται στη δικογραφία της υπόθεσης Siemens..."
ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: