Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Στις ευρωεκλογές κρίνεται η ισχύς μας στην Ευρώπη

H κ. Γιαννάκου είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει από την αρχαιότητα η αντίληψη ότι όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά είναι άχρηστος ..

Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν την επιρροή που θα έχουμε στις αποφάσεις επί σημαντικών ζητημάτων -όπως τα εθνικά- στην Ευρωβουλή, είπε, η επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.



Με αφορμή το «όχι» της Ιρλανδίας στη μεταρρυθμιστική συνθήκη της Λισαβόνας, η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι ένα δεύτερο «όχι» θα προκαλέσει εκ νέου κρίση στην Ευρώπη και πιθανώς «θα πρέπει να δούμε και πώς φεύγει μια χώρα» από την ΕΕ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατά τη γνώμη της οι πολίτες πρέπει να καλούνται σε δημοψήφισμα μόνο όταν είναι να ενταχθεί η χώρα τους στην ΕΕ.



Αναφερόμενη στο θέμα της μετανάστευσης, είπε ότι «και οι ΗΠΑ πρέπει να στηρίξουν αναπτυξιακά προγράμματα στον Τρίτο Κόσμο, γιατί αν υπάρξει τρομακτικό κύμα μεταναστών, μπορεί να ενισχύσει τα φοβικά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων και να δούμε πράγματα που δεν θα θέλαμε να δούμε»...


Προτρέποντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή, η κ. Γιαννάκου είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει από την αρχαιότητα η αντίληψη ότι όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά είναι άχρηστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: