Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις μελών της οικογένειας του Χρήστου Καραβέλα

Ταχύτατες εξελίξεις σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ στην υπόθεση του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα. Λίγο πριν από τις 10.00 άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν αιφνιδιαστικά την 23χρονη κόρη του Αλεξία με ένταλμα που εξέδωσε ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει εκδώσει συνολικά τέσσερα εντάλματα σύλληψης, όσα δηλαδή είναι και τα παιδιά του Χρ. Καραβέλα, στα οποία ο φυγόδικος-κατηγορούμενος έχει μεταγράψει ακίνητα.


Η σύλληψη της Αλεξίας Καραβέλα έγινε κοντά στο σπίτι της στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβεί από το ταξί στο οποίο επέβαινε.

Ο κ. Ζαγοριανός εξέδωσε το ένταλμα κατηγορώντας τη νεαρή κόρη του φυγόδικου- κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές επιμένουν ότι η έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της νεαρής κοπέλας, η οποία κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ζαγοριανού, στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ανακριτής τη θεώρησε ποινικά εμπλεκομένη στην υπόθεση ακριβώς επειδή ο πατέρας της είχε γράψει στο όνομά της περιουσιακά στοιχεία.


Ωστόσο νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο κ. Ζαγοριανός προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για μέλη της οικογένειας του Χρ. Καραβέλα εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει ότι δεν εμπλέκεται στη φυγάδευση του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens.


Οπως σχολίαζαν νομικοί ο κ. Ζαγοριανός και οι περί αυτόν «έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο» και προβαίνουν σε «εξόφθαλμα παράνομες ενέργειες, καθώς για να κατηγορηθεί κάποιος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πολύ περισσότερο να συλληφθεί είναι απαραίτητη η ύπαρξη δόλου».

http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/6841.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: