Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

«Περισσότερη» Ευρώπη θέλουν οι Ευρωπαίοι


«Φιλοευρωπαίοι» αποδεικνύονται σήμερα οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου, αφού η πλειονότητα τους επιθυμεί τη δημιουργία θέσης προέδρου, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες.

Το 59% των Ιταλών, το 48% των Ισπανών, το 46% των Γάλλων και των 35% των Γερμανών θέλουν την πρόοδο προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Viavoice για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Liberation, η οποία διεξήχθη σε 5.000 άτομα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Το 73% των Ιταλών, το 64% των Γάλλων, το 63% των Ισπανών και το 51% των Γερμανών θέλει έναν πρόεδρο της Ευρώπης.


Το 78% των Ιταλών, το 76% των Ισπανών, το 72% των Γάλλων, το 57% των Γερμανών επιθυμεί έναν υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ τη δημιουργία της θέσης του υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζει το 76% των Ιταλών, το 73% των Ισπανών και των Γάλλων και το 62% των Γερμανών.


Αντίθετα, οι Σουηδοί παρουσιάζονται περισσότερο «ευρωσκεπτικιστές» αφού το 57% αντιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρώπης, το 46% είναι κατά του υπουργού Εξωτερικών, ενώ το 48% δεν συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.


Τη δημιουργία του ευρωστρατού εγκρίνει το 44% των Γερμανών, το 67% των Γάλλων και το 56% των Ιταλών.


Οι ευρωπαίοι αντιμετώπισαν με λιγότερο ενθουσιασμό τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φόρου, αφού το 66% των Ισπανών, το 65% των Γάλλων και των Ιταλών, το 55% των Γερμανών και το 61% των Σουηδών δήλωσε ότι δεν συμφωνεί.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: