Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

To ΠΑΣΟΚ περιμένουν και οι επιχειρηματίες


Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί στον Παπανδρέου ο επιχειρηματικός κόσμος προκειμένου να καταθέσει το πρόγραμμα του για την Οικονομία και να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών
Κώστας Μίχαλος αλλά και οι άλλοι επιμελητηριακοί φορείς ανά τη χώρα, ζητούν από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο το βράδυ στη ΔΕΘ τις θέσεις του για την έξοδο από την κρίση καθώς στις 5 Οκτωβρίου, την επομένη δηλαδή των εκλογών, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα πρέπει να καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο της για τη μείωση του Ελλείμματος την επόμενη διετία.

Και το σχέδιο αυτό θα κριθεί το τελευταίο δεκαήμερο του
Οκτωβρίου ώστε να εγκριθεί ο χρόνος για την παράταση της μείωσης.
Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι ότι ο
Παπανδρέου έχει αφήσει να εννοηθεί ( η Κατσέλη και ο Χρυσοχοϊδης το έχουν πει ξεκάθαρα) ότι θα επιδιώξουν την επανακρατικοποίηση δημοσίων οργανισμών όπως του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής, ενώ τίποτα δεν έχουν αναφέρει για τη φορολογία και ειδικά για τη φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, τα τιμολόγια, τις δαπάνες και τον ΦΠΑ.

Σήμερα ο Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα λάβει αμέσως φορολογικά μέτρα αν εκλεγεί κυβέρνηση.

«Οι επιχειρήσεις είναι κάθετα αντίθετες στην επαναφορά του αναχρονιστικού θεσμού των επανακρατικοποιήσεων, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας των νομικών προσώπων, ώστε αυτή να εξισωθεί με αυτή των φυσικών προσώπων.

Η βαριά φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών θα επιφέρει δραστική μείωση των επενδύσεων, κυρίως στις κεφαλαιαγορές. Και κατά συνέπεια, μείωση των εισοδημάτων και των φυσικών προσώπων, που θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους για τα μερίσματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: