Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά ποια είναι η πραγματική και ποια η εικονική πραγματικότητα;

Γράφει ο Dimmy the Greek

Είναι παρατηρημένο πως έγκριτοι δημοσιογράφοι και σοβαρές εφημερίδες μόλις πλησιάζουν οι εκλογές αλλάζουν, αγριεύουν, πορώνονται, παρουσιάζουν ακόμα και αυτονόητα γεγονότα δίνοντας περίεργες διαστάσεις.

Σκεφτόμουν στις μικρές μου παρεμβάσεις στο Καφενείο να θέσω μόνο ερωτήματα και να αφήσω τους αναγνώστες να τα απαντήσουν στον εαυτό τους. Γιατί θα πρέπει να διαφοροποιούμαστε από κάποιους που όχι μόνο δεν περιορίζονται στον ρόλο τους να μεταφέρουν γεγονότα αλλά μας συμπεριφέρονται λές και δεν έχουμε καμία απολύτως δυνατότητα να τα αξιολογήσουμε, μας δίνουν και την ερμηνεία των γεγονότων που οφείλουμε να ενστερνιστούμε. Π.χ.

Ο κ. Καραμανλής στην χθεσινή του συνέντευξη είπε πως ψηφίζει σαφώς τον κ. Παπούλια για πρόεδρο Δημοκρατίας αλλά αν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα θα την αξιολογήσει.
Δηλαδή τι έπρεπε να πει, ότι ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον Ταμτάκο θα στηρίξει αυτή την επιλογή;
Στο ερώτημα για τον κ. Λιάπη απάντησε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα των επιλογών του και κρίνεται από αυτές. Εκεί οι έγκριτοι δημοσιογράφοι βγάλανε διάφορες ερμηνείες. κοκ, κοκ

Λοιπόν επειδή έχω βαρεθεί να μου παρουσιάζεται διαρκώς μία εικονική πραγματικότητα θα τολμήσω να ψελίσω σε ποια χώρα θεωρώ ότι ζω γιατί προσπαθούν να με πείσουν ότι ζω στα νησιά Πουκέτ αμέσως μετά το τσουνάμι:

Δεν φτωχήναμε ξαφνικά φέτος κύριοι. Δεν υπήρξε δραματική αύξηση της φτώχιας φέτος. Τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες εγώ τα βρήκα το ίδιο γεμάτα - αν όχι περισσότερο - με πέρσι. Υπάρχει ακρίβεια στην αγορά, το μηνιαίο ποσό που χρειάζεται η οικογένια μου για να αποκτήσει τα ίδια αγαθά έχει αυξηθεί αλλά αυτό γινόταν σταδιακά και πέρσι και πρόπερσι και παραπρόπερσι

Δεν έχει καταρεύσει η αγορά ξαφνικά φέτος. Συνυπάρχω με μικροεπιχειρηματίες (που απασχολούν 1-3 άτομα) οι οποίοι λόγω του καιροσκοπισμού των τραπεζών - για τον οποίο φυσικά υπάρχουν ευθύνες - βρέθηκαν σε δύσκολη θέση από πλευράς ρευστότητας. Πήραν όμως το άτοκο βοήθημα του ΤΕΜΠΜΕ, χαλάρωσε η πίεση από τους τόκους των τραπεζών και δεν απολύουν προσωπικό. Και επίσης δεν έχουν μέρα παρά μέρα τα ράμπο του ΣΔΟΕ που παζάρευαν τα στραβά μάτια.

Δεν έχει βελτιωθεί το κλίμα σεβασμού στο δημόσιο χρήμα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προμηθειών περιορίστηκε το δικαίωμα σε τοπικές υπηρεσίες να κάνουν προμήθειες με την υποψία διαφθοράς.

Έγιναν κάποια σκάνδαλα. Ποια σκάνδαλα:

Η απαράδεκτη κακοποίηση κάποιων Πακιστανών από την αστυνομία. Άραγε πριν η αστυνομία χάιδευε τους συλληφθέντες;

Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από ιδιωτική εταιρία με θύματα και υπουργούς. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτούς που οι παρακολουθήσεις αποδείχτηκαν στα ίδια τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ επί κ. Τόμπρα;

Τα ομόλογα όπου μεταφέρθηκε αρμοδιότητα αξιοποίησης περιουσίας των ταμείων σε υπηρεσίες δημόσιων λειτουργών - όπως θα έπρεπε να γίνει - και υπήρχαν κάποιες ατασταλίες. Θα μας τρελάνετε; Εδώ επί ΠΑΣΟΚ πήραν εκατομμύρια από τα ταμεία και τα σκότωσαν επίσημα στο χρηματιστήριο για να μην πέσει ο γενικός δείκτης και να συνεχίζουμε να επενδύουμε την τελευταία μας δραχμούλα που τελικά την χάσαμε

Το Βατοπέδι τι ήταν; Μια περίπτωση αβλεψίας όχι προς οικονομικό όφελος πολιτικών ή κομματικών στελεχών αλλά προς όφελος ενός μοναστηριού.
Λάθος μεγάλο λάθος.
Αλλά εδώ υπήρξε συνειδητή αβλεψία για γιγάντωση ενός Κοσκωτά

Το δε σκάνδαλο Παυλίδη αφορούσε μία συζητήσιμη προμήθεια 100.000 ευρώ για να πάρει κάποια δρομολόγια άγονων γραμμών ένας επιχειρηματίας. Τα οποία δρομολόγια δεν τα πήρε και η μίζα δεν αποδείχτηκε να πληρώθηκε. Και μόλις μία ομολογημένη πληρωμή από την SIEMENS ήταν εικοσαπλάσια.

Για να τελειώνουμε κανένας δεν λέει ότι όλα ήταν αγγελικά πλασμένα.
Όμως το στησιμό συντονισμού κρατικής μηχανής από ένα κόμμα που γίνεται κυβέρνηση προυποθέτει την χρησιμοποίηση εκατοντάδων, για να μην πως χιλιάδων ατόμων.
Αν υπάρξουν 10 από αυτούς που δεν είναι ηθικά στοιχεία σε αυτό δεν φταίει ο πρωθυπουργός της χώρας. Οι ανήθικοι πάνε σπίτι τους ή στην δικαιοσύνη.

Όμως κύριοι του ΠΑΣΟΚ πέστε μου πόσες εξεταστικές επιτροπές στα 18 χρόνια διακυβέρνησης δεχτήκατε έναντι των περίπου 10 επιτροπών σε 5,5 χρόνια;

Θυμόμαστε που και που αναφορές του τύπου "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" αναφερόμενοι σε εγκληματικές διακρίσεις στις δεκαετίες του 50 και το 60 από κυβερνήσεις απαρτιζόμενες από ανθρώπους που δεν ζουν πια και δεν τις σταμάτησε καν η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

Όμως αυτοί που σβήνανε πρόστιμα, συγκροτουσαν κλαδικές, διπλασίασαν το δημόσιο με κομματικούς διορισμούς, μετέθεταν δεξιούς στην παραμεθόριο είναι σχεδόν όλοι στα σημερινά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και θα είναι αύριο υπουργοί. Ήδη βλέπω κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να γυαλίζει το μάτι τους ότι περίπου πλησιάζει η ώρα να ξαναπάρουν το κράτος στα χέρια τους.

Δεν μπορεί αυτοί που διόρισαν 500,000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους να εγκαλούν την ΝΔ που διόρισε 300 αγροφύλακες που δεν ήταν και νεοδημοκράτες.

Δεν μπορεί αυτοί που άφηναν χιλιάδες συμβασιούχους σε ομηρία να εγκαλούν την ΝΔ που διόρισε δεκάδες χιλιάδες με συμβάσεις που είχαν επί ΠΑΣΟΚ άρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κομματικά στελέχη. ΈΛΕΟΣ πια η παραπληροφόρηση

Και εσύ έλληνα πολίτη, αυτά που γράφω τα ξέρεις, έγιναν δίπλα σου. Αποφάσισε λοιπόν αν θέλεις να ξαναδείς τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ να διαφεντέυουν την ζωή σου. Η επιλογή είναι δική σου...

Κρίνε με αυτά που βλέπεις, όχι με αυτά που σου σερβίρουν.
Και τελοσπάντων η έκφραση "Το νόμιμο είναι και ήθικό"΄είναι επι χρόνια η σημαία του ΠΑΣΟΚ. Που περίπου σαν τους οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας σημασία έχει να έρχεται σε μας το πρωτάθλημα. Ε, και αν δεν είναι όλα σύννομα στην πορεία δεν πειράζει και τόσο.... Ε λοιπόν πειράζει...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: