Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Θα κερδίσουμε τη μάχη


Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι έχουμε πολύ
καλή πιθανότητα να κερδίσουμε τις εκλογές», υπογράμμισε.

Eπανέλαβε δε πως ακόμη κι
αν χάσει θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι
μαχητής. Κι αυτό σημαίνει ότι γι' αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Άμα είμαι
χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πάντως, στα 53 μου, χρήσιμος για τον τόπο.
Κατά συνέπεια δεν βλέπω
κανένα λόγο γιατί να φύγω», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «στο βαθμό βεβαίως που θα με θέλει η παράταξη».

Για τα σενάρια συνεργασίας


Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, αναφέροντας πως «είναι ζήτημα αρχής», καθώς πρόκειται για ένα κόμμα που «εμφορείται από ανεύθυνο λαϊκισμό».


Ερωτηθείς δε σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά είναι σχεδόν ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα.


Κατάρτιση ψηφοδελτίων


Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια και το αν θα συμπεριληφθούν σε αυτά ονόματα που φέρονται να ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, επεσήμανε πως στην τελική απόφαση συνεκτιμάται «αν η πολιτική συμπεριφορά και διαδρομή του καθενός συνάδει με το πνεύμα της παράταξης».


Αναφορικά δε με την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν «σε πλήρη συνεννόηση» μαζί του και ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής «είναι ο τελευταίος που θα έκανε κάτι που θα βλάψει την παράταξη και τον αρχηγό της».


Αντιπαράθεση προσώπων


«Σε αυτές τις εκλογές εκτός από πολιτικές και προγράμματα οι πολίτες διαλέγουν και πρωθυπουργό», τόνισε κληθείς να σχολιάσει τον προσωπικό χαρακτήρα που έχει λάβει η εκλογική αναμέτρηση.



Στάθηκε, ωστόσο, ιδιαίτερα στην επιλογή των πολιτικών θέτοντας εκ νέου το δίλημμα ανάμεσα σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχει επιλέξει η ΝΔ και ένα ασαφές νεφελώδες υποσχεσιολόγιο, όπως ανέφερε, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.



«Το ΠΑΣΟΚ στην ουσία δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση, δεν έχει πρόγραμμα», ανέφερε.



Υπεραμυνόμενος του έργου της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως «έγινε πολλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο συμμάζεμα των δαπανών, όσο σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών», παραδέχθηκε ωστόσο: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαστε στο επιθυμητό σημείο».



Ο πρωθυπουργός έκανε τέλος αυτοκριτική, σημειώνοντας πως αν ξεκινούσε από την αρχή «θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά και με λιγότερες ευαισθησίες σε κρίσιμα ζητήματα και μεταρρυθμίσεις».



«Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι» ανέφερε.



Παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και τόνισε: «επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: