Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Έντονη ανησυχία για την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ


«Έντονη ανησυχία» για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία έχει δημιουργηθεί στον επιχειρηματικό κόσμο «από τα μέχρι τώρα λεγόμενα στελεχών του κόμματος αλλά και από γραφόμενα στον Τύπο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις επίσημες τοποθετήσεις στου Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

O κ.
Μίχαλος ξεκαθάρισε ότι «οι επιχειρήσεις είναι κάθετα αντίθετες στην επαναφορά του αναχρονιστικού θεσμού των επανακρατικοποιήσεων, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας των νομικών προσώπων, ώστε αυτή να εξισωθεί με αυτή των φυσικών προσώπων».

«Η βαριά φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών θα επιφέρει δραστική μείωση των επενδύσεων, κυρίως στις κεφαλαιαγορές. Και κατά συνέπεια, μείωση των εισοδημάτων και των φυσικών προσώπων, που θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους για τα μερίσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις επίσημες τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργου Παπανδρέου, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., προκειμένου να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: