Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Θέλω χρόνο για να εφαρμόσω το σχέδιο εξόδου από την κρίση

Μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία και ακριβώς για αυτό οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα τις αναγκαίες πολιτικές για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο έξοδο από την κρίση, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα, τόνισε ο Κ. Καραμανλής από την εισαγωγή κιόλας της ομιλίας του στην ΔΕΘ.


Ο εκβιασμός αυτό του προέδρου του
ΠΑΣΟΚ εγκλώβιζε τον τόπο σε μία εξάμηνη προεκλογική περίοδο με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και επανέλαβε ότι μοναδικό κίνητρό του είναι και ήταν το εθνικό συμφέρον, προκαλώντας τα χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η κυβέρνηση διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που επέβαλε τις πρόωρες εκλογές, δεδομένης της εκβιαστικής στάσης του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ακόμη ο κ. Καραμανλής.


Το εθνικό συμφέρον είναι ο μόνος γνώμονας μου, το βάζω πάνω από όλα, τόνισε ο κ. Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς και επανέλαβε το δίλημμα: «Θα υποκύψουμε στο πρόσκαιρα ευχάριστο λαϊκισμό ή θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις».


Το πάγωμα μισθών και συντάξεων για το 2010, περικοπή κατά 30% επιδομάτων και υπερωριών, πόλεμος στη φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δραματικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, διαχωρισμός κλάδου υγείας από κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ, αυστηροποίηση των κριτηρίων σε ότι αφορά τις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται μεταξύ των «δύσκολων αποφάσεων», που όπως φαίνεται ο Κ.Καραμανλής είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει σε περίπτωση που οι κάλπες στις 4 Οκτωβρίου του ξαναδώσουν την εξουσία της χώρας.


Ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση, ασφάλεια, μετανάστευση, διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, πανεπιστημιακό άσυλο ανακοίνωσε ακόμη ο πρωθυπουργός με αυστηρό ύφος, αποφασισμένος μάλλον να τα «παίξει όλα για όλα», προκειμένου αφ' ενός να τονίσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησε για λαϊκισμό, ακατάσχετη παροχολογία, και έλλειψη υλοποιήσημου σχεδίου εξόδου από την κρίση και αφ' ετέρου να κόψει τις διαρροές προς το ΛΑΟΣ, κυρίως επενδύοντας σε εθνικά θέματα, μεταναστευτικό και θέματα ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: