Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

«Ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη»...



 ...ο κ. Π. Χριστοδούλου!

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και προβλήματα για την Ελλάδα, το παρελθόν του νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ, όπως το περιγράφει η γαλλική «Le Μonde» Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 
Όπως σας γράφαμε το μεσημέρι στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη: 

Απ' ότι φαίνεται το ... ξεσκίσιμο άρχισε..!

Προέκυψε  ένας νέος πονοκέφαλος  για τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών με την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, προσφάτως διορισθέντος προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.
Ουσιαστικά πρόκειται, κατά την άποψη μας, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μέσα στο ΠαΣοΚ!
Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη...
γνώριζαν τις επαγγελματικές επαφές του κ. Χριστοδούλου όταν τον τοποθετούσαν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις 19 Φεβρουαρίου.
Τρεις ημέρες αργότερα διατασσόταν η έρευνα από τη Fed, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου περιλαμβανόταν μεταξύ των προσώπων με τα οποία είχε επαφές και συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα.
Η εξέλιξη και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Le Μonde» θεωρούνται από πρόσωπα που παρακολουθούν τις αντιδράσεις των αγορών πολιτικά προβληματικές για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια σκληρή μάχη παρασκηνίων μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών με φόντο το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν υπήρξε χθες σχόλιο ή αντίδραση, αλλά η αμηχανία ήταν αισθητή καθώς η απομάκρυνση του προέδρου του ΟΔΔΗΧ σε διάστημα 10 ημερών μετά την τοποθέτησή του θα καθιστούσε αυτομάτως πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Τι απαντά στο δημοσίευμα ο κ. Χριστοδούλου
Ο κ. Π. Χριστοδούλου έστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα σχετικά με το δημοσίευμά της το οποίο αναφερόταν στο πρόσωπό του, διευκρινίζοντας ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs κατά τη διετία 1987-1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών», ενώ η αγορά του «swaps» της αμερικανικής εταιρείας από την Εθνική Τράπεζατης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράς το 2005 «με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών».

Πηγή: 
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: