Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ): «Μας πυροβολούσαν σαν πουλιά» – Η στιγμή της επίθεσης στο Μπατακλάν – Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το θέατρο


Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το θέατρο Bataclan όπου έχασαν τη ζωή τους 112 άνθρωποι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Ένας από τους διασωθέντες μίλησε στο CNN για την τρομακτική εμπειρία που έζησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ψύχραιμοι ένοπλοι τους πυροβουλούσαν σαν πουλιά.
«Ήταν ένα λουτρό αίματος», είπε ο...

δημοσιογράφος του ραδιοφώνου που βρισκόταν μέσα στο θέατρο για να παρακολουθήσει μια αμερικανική μπάντα να τραγουδά.
Τόνισε ότι η συναυλία πλησίαζε στο τέλος της μετά από περίπου μια ώρα όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν. «Οι άνθρωπο ούρλιαζαν», είπε και συνέχισε: «Κράτησε δέκα λεπτά, δέκα τρομακτικά λεπτά στα οποία όλοι ήταν στο πάτωμα κρατώντας το κεφάλι τους».
Αναφερόμενος στους δράστες τους χαρακτήρισε «πολύ ψύχραιμους και αποφασισμένους» και τόνισε: «Δεν κουνιόντουσαν. Απλά στέκονταν στο πίσω μέρος της αίθουσας και πυροβολούσαν προς εμάς, σαν να είμασταν πουλιά».
Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από τα πρώτα 17 λεπτά της συναυλίας των Eagles of Death Metal στο κατάμεστο Μπατακλάν προκαλεί ανατριχίλα, αφού λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησαν οι επιθέσεις αυτοκτονίας και η εκατόμβη νεκρών.
Το βίντεο είναι από την εφαρμογή του twitter, periscope, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να εκπέμψουν απευθείας ένα γεγονός, όπως το αποθανατίζουν από την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου.

Δείτε το βίντεο εδώ

Η μαρτυρία ενός 57χρονου που βρισκόταν μέσα στο θέατρο και κατάφερε να βγει από νωρίς σώος, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, συγκλονίζει.



«Ήταν μια πραγματική σφαγή. Φαινόταν σαν να βρισκόμουν σε εμπόλεμη ζώνη. Παντού αίματα, παντού κορμιά νεκρά. Βρισκόμουν στην άλλη άκρη της αίθουσας όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Έβλεπα τουλάχιστον 2 δράστες που πυροβολούσαν από το θεωρείο. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Ήμουν στο πάτωμα με έναν άλλον άνδρα ο οποίος είχε πέσει από πάνω μου και άλλος ένας δίπλα μου, κοντά σε έναν τοίχο, Μείναμε έτσι, δεν ξέρω πόση ώρα, μου φάνηκε σαν αιωνιότητα. Είδα μπροστά μου όλη μου τη ζωή μου, νόμιζα ότι πεθαίνω, είχα τρομοκρατηθεί. Όταν έφτασε η αστυνομία, μας έβγαλαν έξω και άρχισα να κοιτάζω τριγύρω μου και έβλεπα παντού αίματα…».


Δεν υπάρχουν σχόλια: